Graag stel ik me even voor ik ben Mylene en ik wordt samen met mijn lieftallige echtgenoot Roy een van de bewoners van het Falga Tiny House project. 

Graag wil ik jullie meenemen in ons verhaal om Tiny te gaan wonen. 

Hebben jullie dat ook? De vraag vanuit je omgeving of het nu familieleden zijn of vrienden of zelfs collega’s waarom ga je Tiny wonen? Kan je je huis niet meer betalen? Ben jij zo’n eco krijger of ben je stiekem een hippie? Gaan jullie in zo’n commune wonen waarin iedereen alles deelt en eigen groenten en fruit verbouwd. Of van die mensen die meer kijken naar het financiële plaatje, doe je het vanwege het geld of omdat je wil gaan reizen?

Mijn antwoord is eigenlijk JA op alles, nou niet op de hippie levensstijl of een commune vormen dan. Dat valt niet in ons straatje met alle respect als je dat wel zoekt. 

Het voelt een beetje als een knuppel in het hoenderhok gooien, je kont tegen de krib gooien of welk gezegde dan ook. Maar toch gaan we het doen en laten we ons door niemand gek maken, dit is wat wij willen!

Dit verhaal begint meer dan een jaar terug. Ons huidige huis voelde eindelijk een beetje als een thuis wanneer Roy naar me toe komt en zegt dit is het niet. Hiervoor hadden we al bijna 10 jaar in Enkhuizen in de binnenstad gewoond en waren net verhuisd naar een boerderij tegen de Waddenzee aan. Hoe bedoel je dit is het niet? Nou gewoon verkeken op de hoeveelheid werk aan het huis en de sfeer, nee ik voel het hier niet. Wat wil je dan!? Een klein huis met grote tuin. Die zijn er bijna niet, tenminste niet hier in Noord-Holland. Jawel hoor zegt Roy in Den Helder…

De volgende M.R. Tiny: Roy meent het: hij wil verhuizen…. Weg van deze droomplek?!