We wonen net lekker in onze woonboerderij als Roy vertelt dat hij zich vergist heeft in deze droom. Nu vindt hij het nog leuk; het werken in de tuin, het klussen aan het huis. Maar hij heeft ook in de gaten dat er moment komt dat deze droom voor hem gaat veranderen in een nachtmerrie. En hij heeft ook al een plan voor een nieuw avontuur…

Ik snapte er helemaal niks van ik kende Den Helder een klein beetje vanuit soms een boodschap doen na het werk of een collega opzoeken maar ik wist niet wat hij bedoelde met een locatie die klein is en veel tuin heeft. Toch niet Julianadorp hé?! daar heb ik echt geen klik mee! Nee nee zegt hij echt Den Helder. Kijk daar: op de laptop staat een afbeelding van het vissershuisje. Je bedoeld Tiny zoals in Amerika!? Ben je compleet getikt geworden is het eerste wat ik met stemverheffing en lichte overslag in mijn stem eruit krijg. Nee nee nee geen sprake van. Ja maar denk er eens over na? Wat moeten we met al die kamers en de troep die we hebben?

We hadden toendertijd net de boktor laten bestrijden op zolder. De zolder was dus leeg alleen was de inhoud verspreid over de volledige 1e verdieping. Dozen vol met kerstspullen in wel 3 kleuren, stapels kleding die we niet meer droegen of gewoon het bestaan niet meer van wisten. Festival spullen die we 1x per jaar voor 5 dagen van stal halen ga zo maar door.

We hadden ook 2 volledig ingerichte logeerkamers met tandenborstels en handdoeken waar af en toe iemand bleef slapen. Wat moeten we met al die spullen? Bewaren voor de mensen die zo nu en dan komen. Onze vrienden en familie wonen verderop en vinden het zacht gezegd een beetje teveel moeite langs te komen want wij komen toch al een keer in de maand langs!? Nee eigenlijk hebben we die spullen niet echt nodig moet ik bekennen. Maar toch zet ik mijn hakken vol in het zand. We hadden toch weer iets moois hier opgebouwd zeg ik tegen Roy en we hebben toch nog plannen met dit huis? Een huis waarvoor we behoorlijk veel moeite hebben moeten doen om het te kopen.

Nee hij blijft ook bij zijn keuze ik wil weg en ik ga jou ook overtuigen. Nou kom maar op lieverd laat maar zien!

In de volgende M.R. Tiny: Roy heeft een nieuw doel: mij overtuigen van zijn droom.