Roy heeft in de gaten dat ik er niet sta te juichen, om ‘Tiny’ te gaan wonen. Hij heeft dus twee plannen: het eerste plan is mij overtuigen en het tweede plan is ons leven zo inrichten dat het ook daadwerkelijk kan, leven in een Tiny House. 

De eerste stap was honderden filmpjes en foto’s laten zien, artikelen voorlezen net zolang totdat ik met de kussens op mijn oren zat van ja ja ja het is wel goed klaar nu. Aanvullend weet Roy me mee te krijgen met een smoes naar Alkmaar. Om het te laten slagen worden zelfs de buren ingeschakeld, we gaan lunchen en winkelen gezellig toch? O maar wat vergat Roy te zeggen dat we ook even langs de open dag van Tiny House Alkmaar zouden gaan. Je had mijn kop moeten zien! Roy had direct spijt van de smoes. Ik was echt niet blij met deze actie. Achteraf wilde ik niet toegeven op dat moment aan zijn visie door een klein stemmetje in mijn hoofd dat zei: wat zullen anderen hier wel niet van denken? 

Iedereen maar dan ook iedereen had een mening in onze omgeving over Tiny wonen en weinig waren positief. Tot het moment dat 2 collega’s mij vertelden dat ze het ook zouden willen maar het niet doen want hun vrouw werkte had nee gezegd. Ik besloot meteen oké ik geef dit een eerlijke kans maar ga Roy dit niet vertellen. Diezelfde avond kroop ik op het internet op zoek naar een Tiny House om te logeren. Moeilijke opgave op korte termijn menig vakantie park was of te duur of niet beschikbaar. Totdat ik via AirB&B een leuke vond! alleen was die wel even helemaal in Zeeuws-Vlaanderen. Ik combineerde het weekendje met een concert waar we al maanden naar hadden uitgekeken. Ik vertelde Roy dat we daar in de buurt zouden slapen en beetje de stad gingen ontdekken.

In de veronderstelling dat we in Amsterdam zouden logeren gingen wij op pad. Toen we eenmaal Amsterdam passeerden en niet stopte zei Roy volgens mij ben je de weg kwijt? Nee hoor ik weet waar we heen gaan. Waarheen dan? Want ik zou zweren dat we Amsterdam net passeerden. Toen we eindelijk na een flinke rit aankwamen en de eigenaar ons hartelijk begroette viel het kwartje bij Roy en heeft hij de volledige dag en nacht als een stuiterbal van blijdschap door het Tiny House gestuiterd.  

In de volgende M.R. Tiny: Roy begint alvast met ontspullen; iedere dag zie ik spullen verdwijnen.