Daar zitten we dan volledig verhuisd naar Den Helder. We hebben onze spullen overgebracht op een van de tot dan toe heetste dagen van 2020 en ik maak voor het eerst in mijn leven mee hoe het is om in een flat te wonen. Er zijn nog een paar dozen in een hoek van de kamer blijven staan die met tegenzin moeten worden aangepakt.

Een mentale oppepper heb ik echt wel nodig want dit zijn dozen die zeer zorgvuldig met bubbel plastic en vloeipapier zijn ingepakt en beschreven zijn met grote letters BREEKBAAR. Wat zit daar daar dan in hoor ik je denken. Het zijn mijn persoonlijke schatten verzameld over de jaren. Herinneringen aan mensen die niet meer onder ons zijn, souvenirs van verre reizen en een van mijn dierbare en mijn grootste persoonlijke schat de verpakkingen van mijn Louis Vuitton collectie.

Als ik een item uit de dozen pak stel ik mezelf een paar vragen, past het qua looks in het nieuwe huis? Is de emotionele waarde groot genoeg om te houden? en als laatste wordt ik er blij van? Lekker MarieKondo-achtig ik weet het maar sommige spullen heb ik al meer dan 15 jaar en dat is niet zonder reden. Toch blijkt dat meer dan de helft van de spullen weg mogen van mezelf. Om er niet te lang bij stil te staan wordt alles direct naar de container gebracht zodat ik me niet kan bedenken.

De spullen die blijven zijn mijn absolute oogappels, de kerstman van mijn overleden oma en de vaas van mijn gelukkig nog levende oma kunnen en mogen niet weg. De LV verpakkingen blijven gewoon punt uit daar is geen twijfel over mogelijk. De deurklink in de vorm van de hand van Boeddha mag ook blijven deze krijgt een mooie plek in het nieuwe huis om zo ons geluk met andere te delen.

Dat was het de dozen zijn leeg de kamers zijn ingericht en de opslag gevuld. Daar zit ik dan samen met Roy op de bank met de vraag wat is de volgende stap?

Volgende keer, wat is eigenlijk de volgende stap? en hoe krijg ik de nieuwe onrust in mijn hoofd weg.