Alle dozen zijn uitgepakt en alles is ingedeeld en er zijn nog meer spullen in de vuilcontainer beland dan verwacht. Wennen aan een nieuw leven in een flat is ook niet echt makkelijk blijkt wel voor iemand die altijd vrijstaand heeft gewoond. En om het nog even af te toppen knaagt er iets achter in mijn hoofd, een onrust waar ik mijn vinger nog niet op kan leggen.

Leeg en ongezellig is de flat niet te noemen. De flat is van origine bedoeld voor geriatrische of hulpbehoevende mensen, dat kan je goed terug zien aan de deuren en de ontbrekende drempels. Alleen kan er hier en daar wel een likje verf tegen de muur of deurstijl, maar dat gaan wij niet doen dat is zonde van het geld. Om toch lekker te kunnen slapen hebben we wel nieuwe gordijnen gekocht voor de slaapkamer, maar daar houden we het bij. Nu alles zo staat bevalt het me erg goed wat ik zie en ben ik blij met alle keuzes die we hebben gemaakt.

Maar na een paar weken wennen begint de rust te komen en begint er in mijn hoofd wat te rommelen. Ik ben een persoon die graag bezig is in de tuin of in het huis gewoon lekker bezig zijn. Dat kan ik nu niet ik zit in een doos met een buurman aan de ene kant die een vreselijke rap muziek smaak heeft en een buurvrouw aan de andere kant die een moderne koekoek klok heeft. Kortom genoeg geluiden om mij heen, alleen kan ik er ook door de huidige omstandigheden niet van weg lopen, dat is soms benauwend. Ik kan ook niet een verfkwast ter hand nemen en me eens flink uitleven op die door een kat gemolesteerde muur. Kortom ik zit een beetje in een #Blijfthuisdip

Om mezelf toch naast het werken thuis een beetje te vermaken ben ik mezelf gaan verdiepen in een plasticvrije badkamer. Want ik ben er toch achter gekomen als je je afval niet meer hoeft te scheiden je een mega berg plastic produceert. Dat gaan we anders doen! (hoop ik)

Volgende keer, uit die corona dip komen en mezelf inhouden de hele flat niet te verbouwen.