Ik heb een beetje een corona dipje opgelopen lijkt het wel. We proberen zoveel mogelijk thuis te blijven en zo efficiënt mogelijk afspraken buiten de deur te plannen. Het voelt niet als genoeg voor mij, ik moet echt de deur uit weg van het uitzicht op de Falgatuinen. Frustratie heeft de overhand momenteel dat er bezwaarperiodes zijn die even lang duren als de volledige bouw van het huis. We lijken momenteel geen stap verder te komen er lopen allerlei aanvragen alleen deze mogen tijd kosten en dat kosten ze dan ook.

Maar wat kan ik hier alvast in ons leven aanpassen zodat we dat straks niet meer hoeven?! De badkamer plastic vrij maken! Al enige tijd gebruiken wij geen conventionele deodorant meer en ik kan zeggen na een tijdje bevalt het erg goed. Alleen zoals bij zoveel dingen moet je als je iets veranderd eerst ontgiften en dat is niet altijd fijn. Onze deodorant bestaat momenteel uit baking soda en Lavendel olie niet meer, niet minder een beetje water bij het poeder en je smeert het zo onder je oksels. Pas alleen op het kan een klein beetje vlekken net zoals tandpasta als je niet oppast, maar verder lekker spul en je blijft de volledige dag fris.

Wat kan je eigenlijk nog meer met dat wonderspul baking soda? Nou tandpasta maken met een beetje zout en kokosvet erbij even warm maken zodat alles lekker samensmelt en je hebt wit makende tandpasta als we het internet moeten geloven. Afgezien of dat klopt werkt de tandpasta voor ons zeker in combinatie met de bamboe tandenborstels. Zelfs onze tandarts ziet verschillen in onze mond, BONUS!

Dat kunnen we zelf maken in een hand omdraai, daarom ga ik op zoek naar documentatie voor wat hulp bij de rest van het huis. Ik vind het leuke boekje Groene Sopjes en Zeepjes van de Dille en Kamille en ga aan de slag. Ik test ieder recept van vlek verwijderaar tot badkamerreiniger, het ene product werk fantastisch het andere geeft gewoon niet het juiste effect voor mij. Het is ook soms wel lekker makkelijk hoor die fles Ecover in een emmer gooien en beginnen te boenen in plaats van een half uur glycerine inkoken en alles strak afmeten om een half vast sopje te krijgen en die tegen de kalkvlekken aan te smeren.

Langzaam merk ik door van alles te testen en te lezen op internet dat mijn zinnen weer de goede kant opgaan en ik weer begin te genieten van de warmte die weer begint te komen. Alleen toch heb ik het gevoel ik moet weg hier uit Den Helder want de vergunning is er ook nog niet dus we mogen en kunnen toch helemaal niks.

Volgende keer: zou de vergunning er dan eindelijk zijn?! of toch maar eerst even lekker op vakantie.