Nu we langzaamaan plastic vrij proberen te gaan leven of in ieder geval in onze schoonmaakroutine, willen we graag verder en starten met de bouw van het huis of in ieder geval de kavel leeg maken. De coronadip waar ik momenteel inzit helpt ook niet mee dus wanneer komt die vergunning?!

We hebben iets meer als 6 weken geleden de vergunning aangeboden bij de gemeente. Er is zelfs een pre check gedaan door de welstandscommissie op onze aanvraag om het allemaal sneller te laten doorlopen. Daar kwam trouwens uit dat de vergunning goed was alleen de schuur moet een andere kleur krijgen omdat de houtsoorten van het huis en de schuur niet overeenkomen. Door de verhalen van andere bewoners die de vergunning sneller dan de mogelijke 8 weken hebben ontvangen willen wij dat ding nu ook wel eens ontvangen.

Roy checkt iedere dag gespannen de brievenbus alleen geen resultaat. Als ik op een dag besluit even snel een boodschap te doen krijg ik een melding van mijn PostNL app er komt post aan. Snel gris ik de brievenbus sleutels mee zodat Roy het niet ziet en ga “even boodschappen doen” als ik terug kom met de brief zo blij als een kind blijkt het een meldbrief te zijn dat we het proces online kunnen volgen. Fijn..

Maar ons geduld wordt beloond een paar dagen later al krijg ik een foto toegezonden van Roy, de afbeelding is niet groot maar wat ik zie maakt me onwijs blij. De vergunning is goedgekeurd we hebben hem!! Die kunnen we afvinken op naar de volgende stap nog meer wachten wegens de bezwaarperiode en het kadaster die palen moet komen slaan. Om de pijn en zenuwen hiervoor te bedwingen besluit Roy me wel even een paar dagen mee te nemen op vakantie heerlijk!

Volgende week: 6 weken wachten zijn voorbij en is dat die man van het kadaster?