We hebben de vergunning binnen en moeten nu even 6 weken wachten tot de bezwaarperiode over is. Gelukkig kunnen we in de tussentijd een paar kleine stapjes maken alleen moeten we wel braaf op onze handen gaan zitten wachten. Dat handen zitten doen we lekker even op een eco camping in Slovenië, even weg van alles maar wel alvast in een omgeving zoals op het Falga.

Ze zijn voorbij! de 6 weken van bezwaarperiode we mogen door in dezelfde week is ook de bezwaarperiode van de constructietekeningen voorbij, we hebben de papieren rompslomp overleefd. Opluchting, blijdschap en jeukende handen voeren de boventoon we hebben er weer zin! Maar wat gaan we nu doen vraag ik Roy en gaat alles weer zo lang duren? daarmee doel ik op het slaan van de kadastrale paaltjes en het leeg maken van het kavel.

Het leeg maken van het kavel is geregeld in overleg met de woningstichting. Het enige wat er gebeuren moet is dat het kunstwerk dat inmiddels is verzonken in de grond weg wordt gehaald. Het is voor ons gewoon niet te doen iedere steen die we omkeren lijkt wel een nieuwe steen of stuk zeil bloot te leggen het gevaarte dat ooit prachtig geweest moet zijn is nu een kleine nachtmerrie. De kleine nachtmerrie moet met grof geweld aangepakt worden.

Het is een dinsdag en morgen zal de kleine nachtmerrie worden aangepakt als er ineens allemaal bedrijvigheid plaats vind naast de flat op een van de kavels. De man van het kadaster met zijn kenmerkende hoed loopt rond, Roy schiet in zijn schoenen en gaat achter de man aan. Als Roy de man aanspreekt en vraagt wanneer wij op de planning staan krijgen we in eerste instantie te horen 2 a 3 weken. Dat is balen zeg moeten we nog langer wachten.

Maar als er een andere man van het kadaster verschijnt en we hem vragen wat er mogelijk is gebeurt het onverwachte. De man vraagt of wij onze CAD-tekening gereed hebben? Jazeker die hebben we en mailen die direct door. Het blijft even stil en dan ineens een mail nog diezelfde dag is er tijd om ons kavel in te tekenen. We hebben ze!! de de neonpaaltjes op het kavel staan! Rood-Wit lint eromheen en we gaan weer door!!

Volgende week: drukte op het falga er wordt gewoon gebouwd!?