We hebben iemand gevonden hoor! Het zoekertje op werkspot heeft binnen vijftien minuten een reactie opgeleverd. De volgende dag zal de bouwvakker al langs komen om alles door te spreken en een offerte op te maken. Dat schiet al lekker op!

Het blijkt uiteindelijk een goede keuze geweest te zijn om iemand te laten komen. We hadden zelf het idee om een betonnen fundering te laten plaatsen, want de schroefpalen waren niet wenselijk volgens onze schuurbouwer. Alleen blijkt met de grootte en het gewicht dat een tegelfundering ook heel goed werkt. Iets waar wij ook blij van worden want die is weg te halen indien nodig. We spreken af dat hij de week erop langs komt en ook gelijk een gat zal aanleggen voor ons filter.

Voordat de heren aan de slag kunnen in het hoekje en wij ook moeilijk moeten doen straks dient er nog wel een prikkelig klusje gedaan te worden. Ons kavel zoals velen van de kavels hebben rozenbottel struiken staan. Op zich is daar niks mis mee, alleen hebben ze van die venijnige stekels aan hun takken zitten waar je nog wel eens met je haar of kleding aan blijft hangen. Er is een behoorlijk tijd geen knap snoeiwerk in onze optiek aan de struiken uitgevoerd dus ze kunnen wel een trimbeurt gebruiken.

Als onze handen er uitzien alsof ze door de kat zijn bewerkt en we twee dagen hebben lopen ploeteren, is de eerste hoek vrij van stekels. Maar ook een aantal bomen hebben een flinke opknapbeurt gekregen net als de grond die vol lag met vuilnis van alle soorten en maten. We verwerken ook alles direct met de hakselaar zodat we de struiken op natuurlijke wijze weer opruimen.

Een paar dagen later komen de heren vroeg in de ochtend al aan met 5 man sterk, het gravertje was niet nodig extra mannetje lost dat zo op krijgen we direct te horen en o ja of we koffie hebben? Mylene vertrekt weer naar de flat om een pot koffie aan te zetten en roy kijkt toe als de mannen de grond open breken en om te helpen waar mogelijk

Aan het einde van de ochtend is het zover het is af voor ons ligt een strakke zwarte tegelvloer waar we buiten proportie blij mee zijn. We bedanken de heren en nemen eens een goed kijkje naar ons eerste bouwwerkje op het kavel na al die maanden. Tot onze verbazing ligt de rand van de fundering vol met glasresten, deze blijken uit de gaten te komen iets waar we in de toekomst goed op moeten letten want de grond bevat verassingen.

Maar we zijn er klaar voor de schuur kan worden geplaatst.

Volgende keer: De schuur komt alleen het weer werkt niet mee.