Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 10 juli 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Een huis is zo veel meer dan een stapel stenen.

‘Natuurlijk!’, denk ik, als ik dat lees of hoor.

Deze weken erváár ik het ook, meer dan ik dat ooit heb ervaren in de afgelopen 15 jaar dat we hier gewoond hebben. We hebben altijd geprobeerd om gastvrij te zijn; vrienden, kennissen, minder bekenden…

We hebben ze allemaal aan onze eettafel ontvangen, gesproken, er koffie mee gedronken of met elkaar gegeten.

En als het niet prive was, dan was het wel in de praktijk waar we zoveel mensen hebben mogen ontvangen. Ieder met zijn en haar eigen verhaal, eigen vragen, eigen verdriet, teleurstellingen én overwinningen. We hebben mooie gesprekken gehad, indrukwekkende ontmoetingen. Ik wéét het.

Maar het feit dat er nu mensen langskomen om ook afscheid te nemen van een plek waar ze zich veilig en gehoord hebben gevoeld, dat raakt me. Dat er vrienden zijn die zeggen ‘blij te zijn dat ze nog even langs kunnen komen om hier te zijn’, het geeft me een oneindige dankbaarheid.

Wij gaan er vanuit dat ons Helders avontuur ons geen andere mensen maakt: de gastvrijheid blijft. Aan onze keukentafel én in de praktijk. Met de trein maar 7 haltes verder. Met de auto een rit met geweldige vergezichten door het Noord Hollands kust landschap. Vanuit het Oosten en Noorden van het land is het zelfs dichterbij of maakt de reistijd vaak niets uit.

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.