Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 10 juli 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Een huis is zo veel meer dan een stapel stenen.

‘Natuurlijk!’, denk ik, als ik dat lees of hoor.

Deze weken erváár ik het ook, meer dan ik dat ooit heb ervaren in de afgelopen 15 jaar dat we hier gewoond hebben. We hebben altijd geprobeerd om gastvrij te zijn; vrienden, kennissen, minder bekenden…

We hebben ze allemaal aan onze eettafel ontvangen, gesproken, er koffie mee gedronken of met elkaar gegeten.

En als het niet prive was, dan was het wel in de praktijk waar we zoveel mensen hebben mogen ontvangen. Ieder met zijn en haar eigen verhaal, eigen vragen, eigen verdriet, teleurstellingen én overwinningen. We hebben mooie gesprekken gehad, indrukwekkende ontmoetingen. Ik wéét het.

Maar het feit dat er nu mensen langskomen om ook afscheid te nemen van een plek waar ze zich veilig en gehoord hebben gevoeld, dat raakt me. Dat er vrienden zijn die zeggen ‘blij te zijn dat ze nog even langs kunnen komen om hier te zijn’, het geeft me een oneindige dankbaarheid.

Wij gaan er vanuit dat ons Helders avontuur ons geen andere mensen maakt: de gastvrijheid blijft. Aan onze keukentafel én in de praktijk. Met de trein maar 7 haltes verder. Met de auto een rit met geweldige vergezichten door het Noord Hollands kust landschap. Vanuit het Oosten en Noorden van het land is het zelfs dichterbij of maakt de reistijd vaak niets uit.

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuws direct in je mailbox!

Ontvang ons blog vers van de pers in je mailbox!

 

We sturen je direct een mailtje als er een nieuw blog is verschenen om je op de hoogte te houden van alle grote en kleine ontwikkelen rondom de bouw van ons Tiny House en de droom waarvoor we dit avontuur zijn aangegaan.

En natuurlijk nodigen we je tijdens de bouw én als we klaar zijn uit om te komen kijken.

We houden je op de hoogte!