Nu onze schuur voor 80% af is en we nog even op de stellingen moeten wachten besluiten we weer buiten aan de slag te gaan.

Want er staan nog een stuk of 20 rozenbottels die wat tough love nodig hebben en een aantal andere bomen die wat tender love and care nodig hebben op het kavel. We trekken weer ten strijde met de hakselaar en de grote tang. Roy doet de hakselaar en ik vecht mij een weg door de bosjes heen en probeer me niet teveel open te halen aan de vuilnis op de grond. Ik gooi het ene na het andere bierblikje richting de vuilnisbak en hier en daar nog een bakje waar je patat in doet en zelfs de resten van een winkelwagen slinger ik met een ferme worp naar buiten.

Het leuke is wel aan buiten op het kavel werken dat je veel mensen tegenkomt of je wordt aangesproken. We hebben daarom wel een soort deal gemaakt dat een iemand probeert door te werken zonder onbeschoft over te komen. Sorry mensen anders krijgen we het nooit af en we willen er onderhand toch wel heel graag gaan wonen.

Na 2 weekenden, handen die niet meer open of dicht kunnen, krassen van onder tot boven, lekke laarzen, spierpijn en 10 vuilniszakken is de kavel gesnoeid, de natuur kan nu weer rustig terug gaan groeien en opnieuw gemodelleerd worden naar wat wij wenselijk vinden. Het enige wat nu overblijft is de open vlakte van het kavel, die moet ook nog worden gekortwiekt alleen daar moet nog iets nieuws voor worden aangeschaft want onze grasmaaier gaat het niet redden. Wat gaat het dan wel redden?

Sorry buren alvast voor de keren dat jullie je aan ons gaan storen we beloven het niet te vaak te gebruiken, het is een bosmaaier! Toen we een foto aan mijn vader stuurde met in mijn handen de bosmaaier, kreeg hij bijna een rolberoerte want ik ben niet met al het zware gereedschap te vertrouwen stiekem.

Volgende keer: De stellingkast en schroeffundering worden geleverd en er is iets met een staalrapport?