De schuur is nog steeds niet af de stelling staat op nabestelling we hebben de helft maar ontvangen. Hier kunnen we dus niet mee verder maar gelukkig we met de fundering van het huis.

Daar zitten we dan bloednerveus om half acht aan de koffie in de flat te wachten op de mannen van Arie van Aken schroeffundering. Om de minuut kijken we uit het raam naar ons kavel om te zien of we mensen zien lopen. Dan komt eindelijk het verlossende telefoontje of toch niet het is Roy zijn collega met wat vragen. Omdat Roy zijn geduld zwaar op de proef wordt gesteld besluit hij al bellend naar het kavel toe te lopen.

Hij heeft koud de deur dicht getrokken of ik zie mannen lopen op het kavel. Roy zijn normale telefoon gaat af en ik voordat ik opneem kijken ik snel of ik hem nog zie in gang, pech hij is er niet meer. Als ik de telefoon opneem is het eerste na de gebruikelijke begroeting wat ik hoor: is het die man die aan het bellen is met dat lange haar? ja die moet je hebben.

De heren zijn al een tijdje bezig als ik ze koffie kom brengen, wat ik aantref is een palletrek vol met ja wat zijn het eigenlijk? enorme steigerpijpen zou ik willen zeggen. Ik ben eerlijk gezegd niet onder de indruk. Waar ik wel van onder de indruk ben is de pneumatische boor waarmee steeds 2 meter paal de grond in wordt gewerkt. De heren laten ze als een geoliede machine de grond in glijden tot ze niet verder meer komen.

Na bijna een hele dag werken hebben we 8 palen in de grond welke niet boven het maaiveld uitkomen en dus ook niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Bepaalde mensen vinden hier iets van en dat zijn mijn ouders die de volgende dag onverwacht komen kijken. Er wordt direct een plan de campagne gemaakt, er gaat een kraan komen en de kavel gaat eens flink op de schop, wanneer?! direct volgende week o en we pakken dan direct die rozenbottels aan!

Volgende keer: de rekken van de schuur komen met 2 weken vertraging binnen en papa komt even een gaatje graven.