Nu de fundering is ingeboord moeten we ruimte gaan maken voor de pijpen/leidingen die straks aan het huis vast zitten. Gelukkig hebben mijn ouders een strak plan bedacht en dat wordt dan ook direct in uitvoering gebracht.

Ondertussen zijn eindelijk de ontbrekende onderdelen van onze stellingkast geleverd en kan hij in elkaar. Ik kan niet wachten dus pak ik de bolderkar en begin alles naar de schuur te slepen. Gewapend met een hamer en een blok hout ga ik de stelling in mijn eentje te lijf. Aan het einde van de dag staat de stelling volledig naar onze wens in elkaar en is het ketelhok in de flat eindelijk volledig leeg. Hier wordt je toch blij van! ruimte en het mooiste is dat er in de schuur ook nog voldoende ruimte is om spullen kwijt te kunnen.

Nu de schuur klaar is richten we ons op het uitgraven van de fundering. Deze is al aanwezig alleen zit hij nog best een groot stuk onder de grond en dat is niet de bedoeling natuurlijk. Maar daar komt onze redding pappie met een kraantje, nou kraantje gewoon een 5,5 ton kraan. We hebben de kraan gehuurd bij de firma Out wat tevens ook familie van mijn kant is. Ik had daarom dus ook gevraagd om een kleine kraan, goed te vervoeren en die konden ze makkelijker een dagje missen dacht ik. Maar dat dacht ik fout, mijn oom, vader en neef hadden de werkzaamheden nog even besproken en waren tot de conclusie gekomen daar moet een flinke kraan komen anders duurt het te lang. Nou daar sta je dan prima als jullie het zeggen ik ga koffie zetten.

Mijn vader komt in alle vroegte aan met de kraan en zet er direct goed de vaart in. Met de speciale kleine bak wipt mijn vader de ene na de andere rozenbottel met wortel en al uit de grond. In totaal hebben we er nu 23 verwijderd, wees gerust ze kunnen nog worden herplaatst. Ik zal ook direct toegeven als ik de kraan aan het werk zie dat de kraan het wel heel goed doet en snel in vergelijking met een kleine kraan.

Als het einde van de middag in zicht komt heeft de kavel een metamorfose ondergaan. Er is een enorm gat om alle palen heen gegraven het kavel is ge√ęgaliseerd en we hebben 10 zakken aan plastic van een oud kustwerk uit de grond verwijderd. O en we hebben nog meer resten gevonden van een aantal winkelwagentjes, er lijkt soms geen einde aan te komen. Nu laten we alles lekker inklinken en gaan wij ons focussen op de volgende stap: de grond kopen.

Volgende keer: kopen het is dan eindelijk zover de notaris heeft tijd voor ons.