We hebben de grond gekocht! het is officieel van ons. Het is een beetje een gek gevoel omdat je ineens weer een stuk grond bezit. Maar we zijn er blij mee. We hebben al flinke stappen gemaakt in de aanloop hier naartoe wat kunnen we in afwachting van de levering nog eigenlijk doen?

Stroom en water hebben we nog niet op het kavel daar kunnen we een start mee maken! nou ja stroom kan echt pas als het huis er is, maar water daar kunnen we wel wat mee. Weken geleden hebben we namelijk al een waterput aangevraagd en pas geleden hebben we een bezoek gehad van de aannemer die het allemaal gaat aanleggen. Lieve buren moet je deze stap nog maken?! mag ik je dan de tip geven betaal direct alles als je kan des te sneller wordt alles aangelegd, Want de verwachtte levertijd was bij ons veel korter gelukkig. En je moet schijnbaar ook nadenken over wat voor soort put je wenst een kunststof of beton, ja de keuze is reuze.

Een paar weken na het bezoek van de aannemer staan er twee heren voor ons klaar op de afgesproken dag om de waterput te slaan. Na een flinke ochtend zwoegen en behoorlijk wat kilo’s zand verplaatst en weer terug geplaatst te hebben zijn ze klaar en wij de trotse eigenaren van ja.. een groen plastic ton. De man vraagt en?! het enige wat ik eruit weet te gooien is ja prachtig. We besluiten om het weekend erop de eerste sleuven te graven naar het huis vanaf de put en de schuur zodat we dat allemaal alvast kunnen prepareren.

Helaas voor ons haalt het werkleven ons in en zijn wij tot op de dag van vandaag op dat gebied geen stap verder gekomen en moeten we de eerste sleuf nog gaan graven, daar gaat mijn kerstverlof.

Volgende keer: Tuin aanleg laten doen of zelf doen? wat kost dat!?