tiny house bouwen

Geschreven door: Marina

15 mei 2021

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

Ontvang je de blogs van Marjolein in ’t Klein al? Ik noem Marjolein plagend graag ‘de Opper Tiniër’; ze was immers de eerste in Nederland.

Bij de ontdekking van de eerste weigering van de banken om onze Tiny Houses alleen op bouwwaarde te verhypothekeren heb ik ontdekt hoe we afhankelijk zijn van het ‘oude systeem’. Dat je partijen nodig hebt zoals de Woningstichting die over de bekende muurtjes heen durven kijken. En dat we het ‘oude’ systeem ook nodig hebben bij bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek. Dat je dan tegen weerbarstigheid oploopt is natuurlijk niet vreemd: Beleid volgt de realiteit. je leest er in dit artikel van Marjolein alles over.

Op de hoogte blijven van haar blogs? Schrijf je dan meteen in voor de nieuwsbrief. Aanrader!

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer