tiny house bouwen

Geschreven door: Marina

5 augustus 2021

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

Ontvang je de blogs van Marjolein in ’t Klein al? Ik noem Marjolein plagend graag ‘de Opper Tiniër’; ze was immers de eerste in Nederland.

Bij de ontdekking van de eerste weigering van de banken om onze Tiny Houses alleen op bouwwaarde te verhypothekeren heb ik ontdekt hoe we afhankelijk zijn van het ‘oude systeem’. Dat je partijen nodig hebt zoals de Woningstichting die over de bekende muurtjes heen durven kijken. En dat we het ‘oude’ systeem ook nodig hebben bij bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek. Dat je dan tegen weerbarstigheid oploopt is natuurlijk niet vreemd: Beleid volgt de realiteit. je leest er in dit artikel van Marjolein alles over.

Op de hoogte blijven van haar blogs? Schrijf je dan meteen in voor de nieuwsbrief. Aanrader!

Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer