nooit met lege handen

Fijn dat je langs komt!

Ons adres

Ons adres staat helaas niet goed in het bestand van de verschillende routeplanners. Het is handiger om gebruik te maken van het volgende adres. Dat werkt wél: Markstraat 39, Den Helder.

En let op: het is Markpad/Markstraat zonder de ’t’ van markT

OV

Ook met het OV zijn we goed bereikbaar. Je kunt kiezen uit twee stations: Den Helder en Den Helder Zuid. Zelf kiezen we altijd voor de laatste: Den Helder Zuid. Dan ben je écht het snelste op ons adres. Wat de routeplanner van NS je ook  op de mouw probeert te spelden. Zeker als je onze route, die je hier onder aantreft, volgt. Op het station zijn OV-fietsen verkrijgbaar en je vindt er bus 31 naar halte ‘De Lichtboei’.

Aankomsttijden trein Den Helder Zuid: .22 en .52  Vertrektijden bus: .06 en .36.

Looproute vanaf de bus

Loop met de route van de bus mee en steek bij de T-splitsing over. Je gaat linksaf.

Je ziet het logo van Lidl in de verte, als het goed is. Je loopt nu langs een schapenhek met daarachter grasveld. Op een gegeven moment is er een (illegale 😉 ) opening in het hek. Hier loop je doorheen. Als je een beetje naar rechts kijkt zie je ons huis (zwart en hoog) al staan. Deze route kost je ongeveer 3 minuten.

Wil je de legale route lopen, dan loop je door tot aan de Lidl, gaat langs de karretjes rechtsaf en je ziet ons huis staan. Deze route loop je ongeveer in 6 minuten.

Fietsroute vanaf station Zuid

Zorg dat je met fiets aan de kant van de betonnen gebouwen bent. Het kan betekenen dat je even onder het station door moet lopen.

Fiets de weg af (er is maar één weg), steek bij de rotonde over (fietspad) en ga naar rechts. Aan je linkerhand heb je eerst een sloot en daarachter een industrieterrein met de Praxis en een Renault/Dacia dealer.

Ga de eerste weg links en rijdt deze af. Je komt aan je rechterhand een tennisbaan tegen en een paar minuten later een uitvaartcentrum. Aan je linkerhand zie je een school.

Bij de stoplichten fiets je rechtdoor tot aan een T-kruising. Hier steek je over en ga je linksaf. Je ziet het logo van de Lidl. Iets eerder is er een gat in het schapenhek waar je doorheen kunt fietsen/lopen.

Wil je de legale weg, dan fiets je nog even door en loop/rij je over de stoep, voorlangs bij de Lidl. Als je een beetje naar rechts kijkt, dan zie je ons huis (zwart en hoog). Vanaf het station is dit ongeveer 10 minuten fietsen.

Neem vooral niets mee!

Of je nu op de koffie of thee komt, mee-eet of een weekend komt logeren: we vinden het fijn om je te ontvangen. Daarom kom je bij ons ook nooit met lege handen op bezoek: je neemt jezelf immers al mee!

Inmiddels snappen we dat niet iedereen dit gelooft en tóch graag iets meeneemt. En zo staan we gasten soms wat onwennig boven een bos bloemen aan te kijken en zien we beiden het probleem: wij hebben helemaal geen plaats in ons huis voor bloemen… In de zomer is dat niet zo’n probleem want dan zetten we de bloemen in (onze enige) vaas op de tuintafel, maar in de winter doen we het zelfde; dan verdwijnt die prachtige bos ook naar de tuintafel en kwijnt binnen een paar dagen weg door regen, wind en kou.

Leuke, kleine spullen… we zien altijd de zorg en liefde waarmee ze uitgezocht zijn en gegeven worden. Maar gebruiken… dat doen we niet echt. En zo kan het zo maar zijn dat, wat jij met zorg voor ons hebt uitgekozen, in de eerst volgende ‘ontspul-aktie’ naar de kringloopwinkel verdwijnt.

Wil je echt iets meenemen? Nogmaals: we vinden jouw komst écht al leuk genoeg! Maar als jij je gemakkelijker voelt om iets mee te nemen dan hebben we nog wel een paar ideeën voor je. Komen ze..

 

Voor in de tuin:

Wil je toch met ‘een bloemetje’ langskomen? We hebben, zoals je weet, een grote tuin. En daar is altijd plaats voor vaste, bij voorkeur biologische, planten!

 • Annabella’s (hortensia)
 • lupine (alle kleuren)
 • vrouwenmantel
 • potgrond 
 • siergrassen (we zijn aan het sparen voor een ‘grastuin’ aan de zuidzijde)
 • Skimmia
 • lavendel
 • Echinacea (wit, roze, rood)
 • frambozenstruik
 • bramenstruik
 • vlinderstruik
 • winterviolen (in de winter 😉 )
 • bloembollen – narcissen
 • bloemenzaad
 • groentenzaad
 • keien (bijvoorbeeld beachpebbles, gletcherkeien tussen 20 en 40cm) voor in de tuin, met, bij voorkeur, op één zijde jouw/jullie naam en/of een persoonlijke wens. We lakken ze en leggen ze in de tuin.

Annabella

Echinacea (zonnehoed)

Lupine

Siergrassen

Vrouwenmantel

kruiptijm

Klokjesbloem

kruiptijm