burendag in den helder in de falgatuinen

Geschreven door: Marina

18 mei 2021

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

Op 26 september is het (weer) zo ver: de nationale burendag!

Het Consuminderhuis zet haar deuren wagenwijd open voor álle buren in Den Helder en laat iedereen graag kennismaken met de Tiny Houses in de Falgatuinen.

Dat brengt me op een idee: heb je tijd, zin en gelegenheid? Dan is deze dag misschien een mooie reden om richting Den Helder te komen en niet alleen kennis te maken met het Consuminderhuis als buren maar ook met elkaar.

Veel van de activiteiten van het Consuminderhuis zullen buiten plaatsvinden (als het weer dit toelaat). Is het iets om elkaar daar, bijvoorbeeld rond een uur of half 12 te ontmoeten?

Hoe we elkaar herkennen…

Veel FalgaBuren hebben elkaar op een of andere wijze al ontmoet. Voor degene die nog weinig buren kennen is het natuurlijk een beetje een gedoe om die zaterdag met een roos in de hand rond te gaan lopen. Dat is ook zo wat. Misschien kunnen we met elkaar rondom het Tiny House-standje afspreken?

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer