Selecteer een pagina

Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 15 juni 2021

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

We hebben goed nieuws: 21 juni start de bouw van ons huis! Nog nét voor ons twee jarig jubileum als heldenaren, op 15 juli aanstaande.

Wat is er veel gebeurd in deze twee jaar. En wat zijn we blij dat we in Den Helder wonen! 

Goed nieuws maar ook slecht nieuws

Het goede nieuws is natuurlijk dat we over een paar maanden écht in ons huis kunnen gaan wonen; de bouw start in week 25 (21 juni) met het leggen van het fundament, in week 29 is de bouw van het casco afgerond en dan kunnen we zelf aan de slag. En daar is alles ooit om begonnen: samen bouwen aan ons huis.

Twee jaar hebben we plannen gemaakt, geschoven met de indeling (er zijn volgens mij wel acht verschillende opstellingen van de keuken geweest, in de afgelopen anderhalf jaar) en is er geexperimenteerd met kleuren voor de verschillende muren. Dit laatste met dank aan ‘kleurengoeroe’ Marie-Gon die ons ook bij dit huis een handje heeft geholpen. Gideon hoopt nu dat het plan ook blijft zoals Marie-Gon en ik (Marina) bedacht hebben. Want dat weet je maar nooit: op het laatste moment kan het donkere night blue voor de slaapkamermuren ook zo maar het veel lichtere ‘Silence 107’ worden…

Het gaat gebeuren! Alleen… niet met Marina. 

Het slechte nieuw is dat ik (Marina) helaas niet kan meewerken bij het afbouwen van ons huis. Een paar maanden geleden is de diagnose borstkanker als een bom in ons leven ingeslagen. Inmiddels heb ik de chemobehandelingen achter de rug en staat de operatie voor 12 juli gepland. Dat is nét voor de afbouw gaat starten. Daarna volgen er nog een aantal weken dagelijks bestralingen en heb ik driewekelijks immunotherapie.

We kunnen, met al deze narigheid, gelukkig ook zeggen dat het – naar omstandigheden – goed gaat. De chemo lijkt aan te slaan en we mogen volgens de dames en heren medici hoop hebben op een goede afloop.

Alleen, moeten we daar nog even geduld voor hebben tot maart 2022.

De weken na de operatie, precies als er afgebouwd moet worden, kan ik niets doen behalve in de weg lopen. Daar heeft Gideon dus weinig aan. Uiterlijk 15 september loopt het huurcontract af voor onze antikraak. Dat is dan al verlengd uit coulance.

We moeten dus écht volgens programma werken.

sfeerbeelden huiskamer/keuken

Gideon zal de klus alleen moeten gaan klaren tenzij…

… tenzij er hulp komt van lieve mensen.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het lastig om deze hulp te vragen; ik heb dit bericht echt weken voor me uit geschoven. Maar soms kun je niet anders.

De hulp die we nodig hebben is onder andere voor het behangen van het huis (dat was mijn taak) en het een week later verven van deze muren.

Ook hebben we hulp nodig bij het ‘aanleggen van het elektra’ (helpen met het vasthouden en aan aangeven van buizen, spijkers en koffie). Ook al mijn taak. Er moeten nog wat wandjes geplaatst worden en deuren afgehangen. Het mopperen op scheef geslagen spijkers en meer van dat gedoe doet Gideon liever niet alleen.

Ik ben dus maar zo brutaal om deze oproep ook hier te plaatsen: vind je het leuk om mee te helpen, is voor jou onze eeuwige dank, verzorging tijdens het bouwen en later een feestje genoeg ‘betaling’?

Ben je écht handig en bereid om creatief te denken (want met de bouw van ons huis gaan er echt dingen ‘anders’, zoals bijvoorbeeld behangen over OSB platen en het schuren en lakken van ‘underlayment’ dat zichtbaar blijft. En dat allemaal omdat we het leuk en mooi vinden. Niet eens om het budget te beperken. 😉

Lijkt het je leuk om te komen helpen, één dag, een avondje of verschillende dagen? Wil je dit dan via de onderstaande knop aangeven? De periode waarin we hulp nodig hebben is van week 30 tot en met week 34; door de weeks maar ook in de weekenden.

We regelen dit op deze ‘over the top’ manier om te voorkomen dat we teveel hulp gaan krijgen en de mensen elkaar in de weg gaan lopen. En in een Tiny House gebeurt dat al snel 😉

Als je de link volgt krijg je een overzicht van klussen en data die je aan kunt klikken. Wij kunnen op onze beurt de mensen indelen.

Wil je niet meer op de hoogte gehouden worden van onze bouwperikelen? Laat dat dan weten door onderstaande knop aan te klikken. Je wordt dan uitgeschreven en we verwijderen je gegevens zoals dat hoort. 

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

11 Reacties

 1. Jan en Zwanie.

  Hallo Marina en Gideon,

  Allereerst onze excuses voor onze late reactie.
  Dat we zo laat zijn met reageren is dat wij op een ander vlak allebei in diverse zieken huizen hebben gelopen daardoor met dit aan de late kant zijn.
  Marina, helaas kunnen wij daarom niet komen om te helpen, maar weet dat wij zeker aan je denken in deze moeilijke tijd.
  Jullie alle bij veel liefs!

  Antwoord
 2. Nettie

  Wat wordt het allemaal leuk en mooi!

  Antwoord
 3. Sander

  Wat een mix van emoties. Heerlijk dat de bouw nu echt gaat beginnen, heftig waar je doorheen gaat, mooi dat de medici optimistisch zijn.
  Sterkte in de komende tijd en hopelijk ook genieten van wat mooi is.
  Helpen klussen gaat helaas niet lukken voor mij. We zitten zelf midden in een enorme verbouwing om in augustus in ons nieuwe huis te kunnen.
  Liefs, Sander

  Antwoord
  • Marina

   Ha Sander, wij kunnen jou helaas ook niet komen helpen; we zitten in de bouw van ons huis 😉 Veel succes!

   Antwoord
 4. Saskia

  Marina, we hebben het voorrecht (als je al van zoiets kunt spreken) om alle ontwikkelingen van dichtbij te volgen. We zijn onder de indruk van de manier waarop jij dat doet. Zelf zeg je altijd dat je het woord ‘sterkte’ liever niet hoort. We houden het bij het woord waar je wél van houdt: succes!

  Antwoord
  • Marina

   Dank je wel, Saskia, voor de lieve woorden. Ik doe het niet alleen hoor! Gideon, de jongens en al die lieve mensen om ons heen zijn heel belangrijk.

   Antwoord
 5. Peter

  Wat fijn dat jullie kunnen starten! Helaas woon ik te ver weg om ‘even’ langs te komen. Anders had ik dat zeker gedaan!

  Antwoord
 6. carla

  Wij hebben vanaf de zijlijn gezien hoe je omgaat met alles wat er nu op je afkomt en hebben daar diep respect voor. Jullie verdienen het om geholpen te worden!

  Antwoord
  • Marina

   Dat is lief, Carla!

   Antwoord
 7. Frans

  Wat ontzettend vervelend voor jullie, deze tegenslag. Ik heb me opgegeven!

  Antwoord
  • Marina

   Dank je wel en tot snel!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *