Selecteer een pagina

Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 12 juli 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

12 juli, de dag van de eenvoud…

Ik lees het terwijl ik aan een tafeltje zit dat door het kleine formaat de huiskamer nóg groter doet lijken. Het huis klinkt hol maar we hebben, omdat er haast geen meubels meer in staan, wel alle ruimte om rondjes te lopen. Leuk voor een paar weken maar niet voor altijd.

Eenvoud, waar deze dag van in het teken staat, gaat natuurlijk niet om weinig, kaal, hol en ongezellig. Het gaat om keuzes maken, gebaseerd op de ene keuze: niet meer alles. Niet meer én dit én dat maar óf dit, óf dat. En dan niet vanuit verlies denken. Oók dat nog 😉

Jaren heb ik met jaloezie gekeken naar mensen die deze levensstijl hebben. Vanuit een diep verlangen omdat het vooral de rust die ze van binnenuit uitstraalden me zo ontzettend aansprak. Tijdens onze reis naar Santiago heb ik voor mezelf besloten om dit verlangen ook echt te gaan volgen. En wat deed ik? Ik kócht kippen! Nóg meer zorg en spullen er bij 😉

Oh, en ik heb echt keurig ieder seizoen mijn kledingkast opgeruimd; alle stapeltjes weer keurig opvouwen en shirtjes bij de shirtjes en truien bij de truien gelegd. Een seizoen geen kleding kopen: check! Twéé seizoenen geen kleding kopen: check check.

Het leverde me allemaal niet op naar wat ik zocht: eenvoud. Minimalisme mag je het ook noemen. Leven vanuit het principe dat je genoeg hebt, genoeg krijgt én goed genoeg bent. Dat is voor iedereen natuurlijk anders; voor de een is dat een boekenkastloze kamer (geen kans op bij mij 😉 ), voor de ander is dat niet meer dan vijf shirts, twee broeken en zeven onderbroeken hebben. Voor mij is het onder andere in een Tiny House gaan wonen.

Leven vanuit ‘genoeg’; we zijn er aan begonnen, ik ervaar het als confronterend: zoveel spullen geven mij het gevoel dat ik goed genoeg ben terwijl ik ze eigenlijk helemaal niet nodig heb. Noch om te gebruiken noch voor dat goede gevoel… En terwijl ik soms een beetje misselijk ben omdat de keuzes die we maken ook best spannend zijn, breekt de zon dag na dag, week na week meer door.

Eenvoud. Er wordt gezegd dat het een kunst is.

Wat betekent ‘genoeg’ voor jou ?

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.