Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 9 april 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

De kogel is door de kerk: we gaan verhuizen! En als verhuizen leuk is, dan is deze verhuizing nóg leuker: het volgende huis wordt een tinyhouse!

Onze huidige 120m2 verruilen we voor 32m2. Niet dat we sneu zullen zijn; daar hebben we helemaal geen tijd voor met de ruim 1000m2 tuin waar dit postzegelhuisje te vinden zal zijn. We hebben nog even de tijd om aan het idee te wennen: er moet nog een huis verkocht worden, waarschijnlijk verhuizen we tijdelijk naar een tussenwoning én er moet nog een huis ontworpen en getekend worden. Oh, en gebouwd. Ook dat nog!

En waar dit alles plaats gaat vinden? In Den Helder. De Falgatuinen. Tot nu toe de enige plek in Nederland waar je een permanente plek kunt krijgen voor je Tinyhouse.

Wil je de gekte volgen, waar je mee te maken krijgt als je een avontuur als dit aangaat? Vooral deze pagina volgen. Daar houden we alles wat we meemaken een beetje bij… Over ontspullen (Marie Kondo, ik hou van je!), over tranen met tuiten als dé stoel weggegooid gaat worden, over vrijwillig dit soort ongein aangaan, over bouwers bezoeken, plannen maken, tekenen, een huis verkopen…

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuws direct in je mailbox!

Ontvang ons blog vers van de pers in je mailbox!

 

We sturen je direct een mailtje als er een nieuw blog is verschenen om je op de hoogte te houden van alle grote en kleine ontwikkelen rondom de bouw van ons Tiny House en de droom waarvoor we dit avontuur zijn aangegaan.

En natuurlijk nodigen we je tijdens de bouw én als we klaar zijn uit om te komen kijken.

We houden je op de hoogte!