Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 9 april 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

De kogel is door de kerk: we gaan verhuizen! En als verhuizen leuk is, dan is deze verhuizing nóg leuker: het volgende huis wordt een tinyhouse!

Onze huidige 120m2 verruilen we voor 32m2. Niet dat we sneu zullen zijn; daar hebben we helemaal geen tijd voor met de ruim 1000m2 tuin waar dit postzegelhuisje te vinden zal zijn. We hebben nog even de tijd om aan het idee te wennen: er moet nog een huis verkocht worden, waarschijnlijk verhuizen we tijdelijk naar een tussenwoning én er moet nog een huis ontworpen en getekend worden. Oh, en gebouwd. Ook dat nog!

En waar dit alles plaats gaat vinden? In Den Helder. De Falgatuinen. Tot nu toe de enige plek in Nederland waar je een permanente plek kunt krijgen voor je Tinyhouse.

Wil je de gekte volgen, waar je mee te maken krijgt als je een avontuur als dit aangaat? Vooral deze pagina volgen. Daar houden we alles wat we meemaken een beetje bij… Over ontspullen (Marie Kondo, ik hou van je!), over tranen met tuiten als dé stoel weggegooid gaat worden, over vrijwillig dit soort ongein aangaan, over bouwers bezoeken, plannen maken, tekenen, een huis verkopen…

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.