Geschreven door: Marina

30 september 2022

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

In 2016 is De Waterpoort, samen met buurtbewoners, gebouwd door architect en theatermaker Marjolijn Guldemond. Een herinnering aan ‘de tijd van weleer’; het complete bouwwerk bestaat uit wat ooit de raamkozijnen van de flats zijn geweest. Het is niet meer dan logisch dat ‘De Waterpoort’ ook binnen het Tiny House project een mooie plek krijgt.

De Poort naar de Tiny House-wijk

De Waterpoort, die haar naam dankt aan de waterkruiken die verwerkt zijn in het houten frame, staat nu eenzaam in het grasveld. Het zal niet lang meer duren voor de bewoners van de Tiny Houses bij deze poort zullen denken ‘bijna thuis!’. Het kunstwerk staat over wat één van de toegangswegen van het Tiny House project moet worden. 

De Waterpoort komt aan het begin van ‘het Markpad’ te staan. Voor de oude bekenden uit de Falgabuurt een nieuwe naam: deze straat heette voorheen ‘Zoomstraat’ en zal binnenkort haar functie als ‘doorgaande weg’ besluiten. Het zullen alleen wandelaars en fietsers zijn die gebruik kunnen maken van het Markpad.

Het kunstproject waar, De Waterpoort een onderdeel van is, is ontstaan als beeld van het ’tot leven wekken van de Falgatuinen’. In de waterkruiken wordt regenwater opgevangen om de bomen en planten in de Falgatuinen en rondom het kunstwerk van water te kunnen voorzien.

foto’s: Mylene van Waveren

Onderdeel van de geschiedenis

De Waterpoort hóórt bij de geschiedenis van de Falgatuinen en daarmee bij de ontwikkeling van het Tiny Houseproject. De bewoners gaan vast veel plezier krijgen van de regenwateropvang.

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer