Selecteer een pagina

Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 17 november 2021

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina’s gezondheid én we zijn inmiddels verhuisd. Het huis is binnen en aan de buitenkant nog niet helemaal af, maar sinds kort is er wel een werkplek. Hoog tijd voor een update dus!  

 

De bouw

We gaan even terug in de tijd, naar eind juli van dit jaar.

Verspreid over een aantal weken heeft de bouw niet meer dan vijf dagen in beslag genomen. Tenminste, het wind- en waterdicht maken van het huis. We hebben samen met onze (aanstaande) Falgaburen en de bouwer met pannenbier geproost op het soepele verloop. Niet heel snel hierna zijn de zonnepanelen geplaatst en heeft Marina er een nieuwe hobby bij: het bekijken van het percentage elektriciteit in de batterijen. Hoogzomer is het natuurlijk een feestje: batterijen die al halverwege de ochtend vol geladen zijn. Inmiddels zijn we hoog en breed in de herfst beland en merk je dat het licht minder kracht heeft; we staan nu te juichen als de batterijen aan het eind van de dag 95% volgeladen zijn. Gelukkig gebeurt dit nog bijna iedere dag.

 

Voor het afbouwen van de binnenkant van het huis hebben we hulp van heel veel lieve vrienden en bekenden gekregen. Even leek het er op dat we in de knel zouden komen door het opheffen van de lockdown: voor een aantal mensen was het kiezen tussen thuisblijven (en ons helpen) of op vakantie gaan geen lastige keuze; vakantie! Gelukkig hebben we de deadline gehaald: sinds 1 oktober wonen we ook echt in ons Tiny House! 

 

Eind juni en eind oktober… Een wereld van verschil!

Alsof we zo maar ergens zijn gepland; het huis lijkt een ingepakt cadeautje. Er zijn ook mensen geweest die gevraagd hebben wanneer de verpakking er af zou gaan. Het was even wennen dat deze ‘verpakking’ juist zo belangrijk is; de folie, gaat ons huis droog houden.

We hebben mensen ook gerust kunnen stellen: op een dag wordt de gevel bekleed met zwart, zweeds rabat. En dat is natuurlijk een beter gezicht!

Net een echt huis!

Dat is wat we bijna iedere gast horen zeggen, bij het binnenstappen; ons Tiny House is bijna net een echt huis. 

En dan leggen we het nog maar een keer uit: een Tiny House ís ook een echty huis: we voldoen aan alle eisen die de wet- en regelgeving stellen voor de bouw van een huis.

De volgende keer…

Een groot cadeau: hovenier Martin Stuger van het programma BinnensteBuiten (dagleijks NPO2, rond 19.00 uur) is een dag bij ons aan het werk geweest.

Het was een feestje, deze dag!

In plaats van een complete woestenij lopen we nu het verlengde van ons huis in, als we de deur uit gaan. We hebben een grote mensen tuin!

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

5 Reacties

 1. Tanja

  Ik ben heel erg benieuwd naar de uitzending van BinnensteBuiten!

  Antwoord
 2. Frans

  Best een groot huis, jullie Tiny House!

  Antwoord
 3. Irma

  Gefeliciteerd! En wat fijn dat je weer van jullie laat horen.

  Antwoord
 4. Cylene

  Wat een mooi huis is het aan het worden!

  Antwoord
 5. tineke

  Wat is het mooi geworden! En dan is het nog niet eens klaar…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.