Geschreven door: Marina

28 september 2022

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

De gemeente Den Helder wil het voor haar inwoners zo makkelijk mogelijk maken om elektrisch te gaan rijden. Daarom worden inwoners van harte uitgenodigd om een laadpaal aan te vragen als het niet mogelijk is om vanuit het eigen huis op te laden.

Hoe kun je een aanvraag indienen?
Via www.denhelder.nl/laadpaal is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Als je verzoek aan de voorwaarden voldoet en er onvoldoende openbare laadpalen in je buurt staan, kiest de gemeente een geschikte plek. Zo moeten bijvoorbeeld ook
andere elektrische rijders de laadpaal kunnen gebruiken. Voor de plaatsing is een verkeersbesluit, een vergunning
en netaansluiting nodig. Dat alles duurt gemiddeld zestien weken. Daarna is elektrisch rijden een fluitje van een cent.

De kans is aanwezig dat je als aankomende FalgaBuur niet aan de voorwaarden voldoet. Maar toch…

Toch lijkt het me de moeite waard om een aanvraag voor de FalgaTuinen en haar directe omgeving aan te vragen. Niet alleen omdat het lastig wordt om je auto op te laden via de zonnepanelen, maar ook omdat het voor onze bezoekers (denk aan de Expo) handig is.

Laadpalen elektrische auto’s in toekomst van MRA-E
Steeds meer mensen hebben een elektrische auto dus zijn er ook meer laadpalen in de buurt nodig. Ook Den Helder wil er
meer plaatsen. Daarom stapt Den Helder eind mei over naar het regionale netwerk MRA-Elektrisch (MRA-E). De gemeenten in de Noordkop, Schoorl, Alkmaar, Amsterdam en Haarlem werken hierin samen. Zo stimuleren zij elektrisch vervoer. Ook bouwen ze zo aan een netwerk van openbare oplaadpunten. Op deze manier bereiken we meer dan in ons eentje.

Voornamelijk elektrisch
De verwachting is dat vanaf 2030 nieuw verkochte auto’s voornamelijk elektrisch zijn. Dan rijden er zo’n twee miljoen elektrische auto’s rond in Nederland is de voorspelling. Naast de milieuvoordelen en schone lucht, kan elektrisch rijden de economie helpen. Ook het vervoer in de stad wordt stiller. Daarvoor moet het aantal openbaar toegankelijke laadpalen dus wel groeien. (bron: Stadsnieuws week 27)

Is er iemand uit onze groep die een aanvraag wil indienen namens ons allemaal? Of uit wil zoeken bij welke afdeling van de gemeente we een verzoek in kunnen dienen omdat het niet mogelijk is om dit via de standaard aanvraag te doen?

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer