Selecteer een pagina

Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 3 augustus 2020

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Met ijkpunten in mijn leven lijkt de tijd altijd veel sneller te gaan dan zonder momenten ‘die je nooit zult vergeten’. Je kent ze vast wel, van die momenten waarop je kunt zeggen ‘toen was ik…’ of ‘toen deed ik…’

In de wereldgeschiedenis zijn het grootse gebeurtenissen als de aanslag op de twin towers; waarschijnlijk kun je nu nog vertellen wat je deed of waar je was toen je dat nieuws hoorde of las. Gideon was in Italië en probeerde het nieuws via Italiaanse kranten te ontcijferen. Ik was thuis en het laatste waar ik zin in had was zo iets wereldschokkends. En toch hing ik de complete dag voor de inmiddels ouderwetse beeldbuis. 

Nou… alles wat we samen dit jaar hebben meegemaakt is natuurlijk geen schokkend wereldnieuws geweest (was het maar waar, dan hadden we het met elkaar heerlijk rustig gehad!) maar voor ons persoonlijk is het ‘wel het jaartje geweest!’. Zo’n mijlpaal als ‘een jaar verder’ is een mooi moment voor een terugblik naar augustus 2019 en wat we vanaf dat moment hebben meegemaakt onderweg naar ons Tiny House…

We hebben bij de overdracht van ons huis samen ontbeten met de nieuwe bewoners. De beide makelaars waren compleet verrast toen ze voor de laatste inspectie binnenkwamen en ons met elkaar om een geïmproviseerde ontbijttafel zagen zitten. De 15 jaar in Castricum zijn niet mijn gelukkigste woonjaren geweest. De laatste maanden – mede dankzij ontzettend leuke nieuwe buren – waren dat juist wel. Een ontbijt met de volgende bewoners was voor mij een mooie afsluiting. 

Vanaf 1 augustus is ons Helderse avontuur officieel begonnen. Veel mensen starten hun woning carrière in hun studententijd met antikraak, wij doen dat nét even anders en wel als 50-plussers nogmaals. Vanwege het feit dat ‘Woningstichting Den Helder’ nog aan het onderzoeken was of de huizen gesloopt of gerenoveerd zouden worden, hebben we (voor een jaar) een huurcontract gekregen op één van de mooiste plekken die Den Helder rijk is. Wat we dit jaar hebben ontdekt is dat een flatje in de Schoenerstraat voor veel Heldenaren ‘de eerste eigen woning’ is of was. Wat dat betreft starten we hier in stijl. 

In het volgende blog:

De eerste weken in Den Helder waren, hoe zeg ik dit kort… Die waren hartverwarmend! 

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *