Geschreven door: Marina

24 november 2020


De registratie van het webinar ‘stoken zonder overlast’ is ook nu nog te bekijken! Op 10 december 2020 is het speciaal georganiseerd voor de FalgaBuren (Tiny House project Den Helder).

Stoken zonder overlast is mogelijk als je je aan de basisregels houdt. Onderzoek leert dat het overgrote deel van de (hout-)stokers nog niet goed op de hoogte is van de basisregels én ze in de praktijk brengt. In de omgevingsvergunning die de FalgaBuren krijgen staat duidelijk omschreven dat er hout gestookt mag worden, echter, dat dit zonder overlast voor de omgeving moet gebeuren. Dit zal voor meer gemeenten gelden.

De online stookles wordt gegeven door Wijbrand Pauw.

Naast het uitbrengen van verschillende publicaties geeft Wijbrand veel presentaties bij gemeenten om beleidsmakers te helpen bij het vormen van beleid.

Zijn uitgangspunt is ‘help stokers goed te stoken’. Wijnand geeft niet alleen advies aan de overheid maar geeft ook door het hele land heen stookworkshops. 

In het webinar dat we op donderdagavond 10 december om 20.00 uur organiseren komen de volgende 6 basisregels aan de orde:

  1. Goed hout. Maar wat is goed hout om te stoken?
  2. Je houtkachel goed stoken; wat heeft een weegschaal en een horloge hiermee te maken?
  3. Goede kachel, goed rookkanaal; hoe leg je deze aan?
  4. Houtrookkatalysator; 2,5% minder uitstoot maar alleen als je goed stookt!
  5. Weersomstandigheden, hoe ga je daar mee om?
  6. Onderhoud; hoe inspecteer je je rookkanaal

Tijdens het webinar is het mogelijk om vragen te stellen. Je kunt je vragen ook voorafgaand aan het webinar doormailen naar info@falgatuinen.nl 

Dit webinar is toegankelijk voor de FalgaBuren en iedereen die overweegt om een houtkachel te (gaan) gebruiken in een Tiny House. Het is géén platform voor discussies over het wel of niet stoken van hout.

Deze blogs wil je misschien ook nog lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.