Geschreven door: Marina

30 september 2022

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

Geen vieze luchtjes met een koolstoffilter

Geen vieze luchtjes om je huis én geen lelijke pijp door je huis heen of een ontsierde gevel. We hebben een proefopstelling gedaan met het koolstoffilter en hebben ontdekt dat het écht werkt!

Voordelen

Er zijn en aantal voordelen, aan dit koolstoffilter. We noemen ze voor je op:

Onderhoud

Weinig of geen onderhoud: eenmaal per jaar – en met een eenpersoonshouding kan dit zo maar eens in de twee jaar worden – moet de cassette van het filter vervangen worden.

Makkelijk bereikbaar

De cassette kun je makkelijk vanaf de buitenzijde van je huis vervangen. Je hoeft je wc niet van de muur te halen, er hoeven geen verbindingen losgemaakt worden.

Betaalbaar

Gratis is het onderhoud niet, maar de kosten blijven wel beperkt: een cassette kost € 23,83 en het vervangen doe je zelf.

Uiterlijk

In je vergunning zal wellicht sprake zijn van een (lelijke) pijp aan de buitenzijde van je wc. Deze pijp moet voorkomen dat jij, én je omgeving, geen last hebben hebben van vieze luchtjes. Mooi is anders. Het kan ook zijn dat je de pijp in je huis plaatst en door het dak laat lopen. Ook dat hoeft nu niet meer: de pijp kan direct naar buiten geleid worden.

Het filter

Het filter zelf is van kunststof, uitgevoerd in de kleur zwart. De cassette van het koolstoffilter, waar het natuurlijk allemaal om gaat, is gevoelig voor warmte; hoe meer blootstelling aan warmte, hoe sneller de werking afneemt. Om lang gebruik te kunnen maken van je filter kun je een isolatiekap van aluminium aanschaffen.

Verkrijgbaar

Dit koolstoffilter is alleen te koop via de vakhandel. Voor Den Helder is dit Visser Installatietechniek. Je kunt contact opnemen met Bertus Visser voor meer informatie: info@visserinstallatie.nl of bellen: 06 288 255 13

Kosten

Voor het filter, inclusief de eerste cassette € 77,95

losse cartridge € 23,83

kap met isolatie € 72,60

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer