Over het project

Wonen in de Falgatuinen

Den Helder
31 tiny Houses

Hoe aanmelden voor Tiny House project in Den Helder?
Belangstellenden kunnen zich melden via het emailadres op deze pagina. Wij willen graag naam, adres, aantal bewoners, telefoonnummer en emailadres weten.

Hoe gaat het verder na het aanmelden?
U komt op de belangstellendenlijst Tiny House Den Helder te staan. U ontvangt regelmatig een nieuwsbrief met de laatste informatie over het Tiny House Project.

Welke partijen zetten zich in om Tiny Houses te realiseren?
In Den Helder zijn mogelijkheden om een Tiny House project te realiseren. De gemeente benoemt in haar recent geschreven woonvisie expliciet deze mogelijkheid en wij bezitten grond die zij voor dit project wil inzetten. Stedenbouwkundig bureau West 8 heeft de supervisie en moet er voor zorgen dat het Tiny House project aansluit bij de omgeving en op het plan dat de gemeente met Den Helder heeft.

Op welke locaties komen Tiny Houses?
Wij realiseren in de Falgatuinen in Nieuw Den Helder een Tiny House Project van ongeveer 31 tiny houses.

Kan ik een Tiny House kopen of huren?
Wij bouwen geen tiny houses voor de verhuur.

Kan ik de grond van de kavel huren of kopen?

Woningstichting verhuurt de kavels voor 200 euro per 600m2 per maand. Reken voorbeeld: De huur voor een kavel van 800m2 bedraagt dan (800/600 x 200 euro) 267 euro per maand.  De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd. Kopen van een kavel is niet mogelijk.

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of wonen in de Falgatuinen voor jou een optie is?

Neem dan contact op met Sander Quartel.

 

squartel@woningstichtingdenhelder.nl

0223 677 685

Falgatuinen den helder

Bekijk de plattegrond

download plattegrond Falgatuinen.

Beeld kwaliteitplan

Bekijk het beeld kwaliteitplan.

Tiny Houses

In aanbouw

Bewoond

Nieuwsbrieven Helder Vastgoed

Nieuwsbrief no 12

Nieuwsbrief no 12

In deze nieuwsbrief:
De voortgang van het project, de
mogelijkheid van het huren huren van een kavel. Ook de (her-) inrichting vn het gebied wordt nader toegelicht. Voor de FalgaBuren informatie over het gebruik van wasmachine en droger

Nieuwsbrief no 11

Nieuwsbrief no 11

In deze nieuwsbrief o.a.:  • Omgevingsvergunning Vissershuisje ontvangen  • ingang huurcontract kavel  • Expo  Voortgang: omgevingsvergunning en inrichtingsplan  • In februari was reeds het bestemmingsplan voor de Falgatuinen rond. Vanaf dat...

Nieuwsbrief no 10

Nieuwsbrief no 10

In de ze nieuwsbrief:  • Beeldkwaliteitsplan  • Inrichtingsplan  • Straatnamen  • Vissershuisje  • Wasmachines  Beeldkwaliteitsplan Ieder zijn eigen droomhuisje, allemaal verschillend van elkaar en tegelijk aan de hele wereld laten zien...

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

We houden je graag op de hoogte van onze avonturen en van de Expo die medio voorjaar 2021 van start gaat. Je kunt dan alle opengestelde huisjes bezoeken.

Ik wil de blogs van FalgaBuren Marina & Gideon ontvangen
Ik wil de blogs van FalgaBuren M.R. Tiny ontvangen
Ik wil op de hoogte gehouden worden over de activiteiten van de Falgatuinen

Als geboren maximalist ben ik inmiddels bekeert tot het minimalisme, met grote voorliefde voor duurzaamheid en creativiteit. En wees nou eerlijk wat gebruik je nu eigenlijk in een ‘normaal’ huis aan ruimte?

Mylene van Waveren

Eenvoudig leven met een kleine ‘ecologische afdruk’. Pionieren in verbinding met gelijkgestemden. Dicht bij de natuur en toch in de stad. Wonen in Falgatuinen maakt vrij en creatief!

Annette Ettes

Wij willen graag in een tiny house wonen omdat dit ons de financiële vrijheid geeft en ons meer connect met de buitenwereld
Amrit & Dennis