Selecteer een pagina
Over het project

Wonen in de Falgatuinen

Tiny Houses in Den Helder: het kan!

Samen met de woningstichting Den Helder heeft de gemeente Den Helder een woonvisie ontwikkelt waar Tiny Houses een permanente plek kunnen krijgen.

Stedenbouwkundig bureau West 8 heeft de supervisie en moet er voor zorgen dat het Tiny House project aansluit bij de omgeving en op het plan dat de gemeente met Den Helder heeft.

Kun je overal in Den Helder een Tiny House bouwen?

Niets mis mee natuurlijk, een wijk waar ‘standaard bouw’ en Tiny Houses genoeglijk door elkaar staan. Toch is dit niet de bedoeling. In de Falgatuinen in  Nieuw Den Helder is een plan ontwikkeld voor ongeveer 30 tiny houses.

Deze huizen krijgen een permanente status, uniek in Nederland. Alle huizen voldoen aan de bouwvoorschriften en je moet een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente.

Twee van de huizen binnen dit project zijn door de woningstichting gebouwd. Dit zijn huurhuizen en worden op dit moment bewoond. Alle andere huizen worden gebouwd en bewoond in particulier eigendom. De grond huur je.

Woningstichting verhuurt de kavels voor 200 euro per 600m2 per maand. Reken voorbeeld: De huur voor een kavel van 800m2 bedraagt dan (800/600 x 200 euro) 267 euro per maand.  De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd. Het kopen van een kavel is niet mogelijk.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Belangstellenden kunnen zich melden via het emailadres op deze pagina. Vertel in je mail waarom je graag in een Tiny House wilt wonen, vermeld je naam, adres, het aantal bewoners, telefoonnummer en emailadres.

Ben je écht serieus? Bel dan even met Sander Quartel. Hij is op de hoogte van het aantal belangstellenden en weet ook of er nog kavels beschikbaar zijn.

Je komt op een belangstellenden lijst te staan voor de tweede fase van het project. Op de kaart zijn dat de kavels met een ‘D’. Dan kom je gezellig tegenover ons te wonen. Wij wonen op kavel C10.

Als je je inschrijft via het vermelde e-mailadres ontvang je met enige (on)regelmaat een nieuwsbrief van de woningstichting met de laatste informatie over het Tiny House Project.

Wil je meer informatie?

 

Ben je benieuwd of wonen in de Falgatuinen voor jou een optie is?

Neem dan contact op met Sander Quartel.

 

squartel@woningstichtingdenhelder.nl

0223 677 685

Falgatuinen den helder

Bekijk de plattegrond

download plattegrond Falgatuinen.

Beeld kwaliteitplan

Bekijk het beeld kwaliteitplan.