Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 21 oktober 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Afhankelijk zijn van de zonnepanelen is een uitdaging; laat ik het zo maar noemen. In aanloop naar ons Tiny House zijn we alleen al vanwege de beperkte elektriciteitvoorraad alle elektrische apparaten kritisch aan het bekijken. Is de vaatwasser nodig? Nee, dat kan ook met de hand (gezellig, weten we nu!) dus die gaat (ging) weg. Waterkoker: die stroomslurper is al lang weg. De droger… Weg. Haarföhn? Die is er nog wel maar staat op de nominatie. Tv? weg. Magnetron: weg. Eigenlijk mis ik geen van deze apparaten. Nog geen seconde.

Maar… de mensen die de koffie bij ons zo lekker vinden, die weten ook dat we altijd zelf de bonen malen. Elektrisch, dat wel… Je snapt m al: ook onze Krups zal er aan moeten geloven. Al hebben we hier, als regelrechte koffiejunks, toch wat meer moeite mee. We houden de optie open om ‘m toch te houden.

Nu is het de opdracht om een maand te wennen aan het handmatig malen van bonen. Het kost drie minuten, dat is niet echt wereldschokkend. Na een week moet ik eerlijk bekennen dat ik er nog niet aan gewend ben, dat handmatig malen. Koffie gemalen en wel kopen is natuurlijk geen optie: onze lekkere koffie heeft gewoon zelf gemalen bonen nodig…

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuws direct in je mailbox!

Ontvang ons blog vers van de pers in je mailbox!

 

We sturen je direct een mailtje als er een nieuw blog is verschenen om je op de hoogte te houden van alle grote en kleine ontwikkelen rondom de bouw van ons Tiny House en de droom waarvoor we dit avontuur zijn aangegaan.

En natuurlijk nodigen we je tijdens de bouw én als we klaar zijn uit om te komen kijken.

We houden je op de hoogte!