Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 21 oktober 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Afhankelijk zijn van de zonnepanelen is een uitdaging; laat ik het zo maar noemen. In aanloop naar ons Tiny House zijn we alleen al vanwege de beperkte elektriciteitvoorraad alle elektrische apparaten kritisch aan het bekijken. Is de vaatwasser nodig? Nee, dat kan ook met de hand (gezellig, weten we nu!) dus die gaat (ging) weg. Waterkoker: die stroomslurper is al lang weg. De droger… Weg. Haarföhn? Die is er nog wel maar staat op de nominatie. Tv? weg. Magnetron: weg. Eigenlijk mis ik geen van deze apparaten. Nog geen seconde.

Maar… de mensen die de koffie bij ons zo lekker vinden, die weten ook dat we altijd zelf de bonen malen. Elektrisch, dat wel… Je snapt m al: ook onze Krups zal er aan moeten geloven. Al hebben we hier, als regelrechte koffiejunks, toch wat meer moeite mee. We houden de optie open om ‘m toch te houden.

Nu is het de opdracht om een maand te wennen aan het handmatig malen van bonen. Het kost drie minuten, dat is niet echt wereldschokkend. Na een week moet ik eerlijk bekennen dat ik er nog niet aan gewend ben, dat handmatig malen. Koffie gemalen en wel kopen is natuurlijk geen optie: onze lekkere koffie heeft gewoon zelf gemalen bonen nodig…

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.