Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 15 juli 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Als je niet uitkijkt, dan heb je het met ontspullen vooral over alle dingen die je niet meeneemt, over wat je weggeeft of weggooit. Terwijl dit hele proces natuurlijk gaat over de zaken die waardevol zijn en wél meegaan.

Dus… wat gaat er wél mee?

Twee vazen.

Waarvan er zelfs eentje een beetje beschadigd is. En toch gaan ze mee. Omdat ze staan voor een keuze die ik ooit gemaakt heb: loslaten van het hele systeem als het gaat om zorgverlenen en het ondersteunen van ouders met opvoedvraagstukken. Keuzes waar ik mijn beslissingen van vandaag nog steeds op baseer. Ik heb ze gekocht tijdens de eerste verhuizing van Stichting Mamma Weet Alles; een klein, plaatselijk projectje wat steeds groter en groter werd en uiteindelijk landelijk ging.

Op een gegeven moment was dit project zo groot dat het gezellig met elkaar werken in mijn huiskamer niet meer logisch was. Met een groep stagiaires en vrijwilligers zijn we gaan anti-kraken. De leukste tijd hebben we gehad in een pand dat met warmte niet koel te krijgen was en tijdens koude dagen niet warm werd. Met elkaar bouwen, onderzoek doen onder ouders van pubers, producten ontwikkelen voor ouders, de kracht van social media ontdekken…

Als ik naar deze twee vazen kijk ervaar ik de blijdschap weer die de lastige beslissingen uit die tijd me hebben gebracht. Hoe we nieuwe paden bewandelden, met een aanstekelijk optimisme. Deze blijdschap zal dichtbij het ‘blij’ komen zoals Marie Kondo bedoelt met ‘sparkling joy’.

Die blijdschap neem ik mee terwijl ik weet dat er zo maar een moment kan komen dat ik besluit dat ook deze vazen een nieuwe plek moeten gaan krijgen…

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuws direct in je mailbox!

Ontvang ons blog vers van de pers in je mailbox!

 

We sturen je direct een mailtje als er een nieuw blog is verschenen om je op de hoogte te houden van alle grote en kleine ontwikkelen rondom de bouw van ons Tiny House en de droom waarvoor we dit avontuur zijn aangegaan.

En natuurlijk nodigen we je tijdens de bouw én als we klaar zijn uit om te komen kijken.

We houden je op de hoogte!