Selecteer een pagina

Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 7 augustus 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Als je niet uitkijkt, dan heb je het met ontspullen vooral over alle dingen die je niet meeneemt, over wat je weggeeft of weggooit. Terwijl dit hele proces natuurlijk gaat over de zaken die waardevol zijn en wél meegaan.

Dus… wat gaat er wél mee?

Mijn eerste designerslamp; de blocklamp van Design House Of Stockholm. Potver3 wat was ik hier blij mee! De vreugde was helemaal compleet toen de designer Harri Koskinen er persoonlijk zijn handtekening in graveerde. Inmiddels reist deze lamp al weer ruim twintig jaar met me mee en tot nog toe heb ik er altijd een plekje voor weten te vinden.

Deze ronde vraag ik het me af, of er een plek voor de blocklamp is. Hij staat namelijk zo leuk in een vensterbank en die gaan we niet krijgen, in ons Tiny House. Niet eens een kleine vensterbank…Daarbij: alles wat elektriciteit gebruikt gaat natuurlijk op de bon; geen televisie meer: teveel energie; geen magnetron, geen krultang of föhn. Dus tja… ook de verlichting gaat op de bon.

Gelukkig hebben we in de tijdelijke woning wél een vensterbank…

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

1 Reactie

  1. Indira

    Als je ‘m wegdoet… ik hou me aanbevolen 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *