Selecteer een pagina

Geschreven door: Marina

14 januari 2021

In deze nieuwsbrief van Helder Vastgoed o.a.: ∙ de voortgang van het project ∙ mogelijkheid huren kavel ∙ voortgang inrichting gebied • Expo • wasmachine en droger

De voortgang het project Tiny Houses Den Helder

Het realiseren van een tiny house vergt een lange adem. Dat ondervinden de toekomstige bewoners. Maar de aanhouder wint. Twaalf toekomstige bewoners hebben inmiddels hun omgevingsvergunning van de gemeente ontvangen. Zij kunnen aan de slag. Bij een aantal van hen komt dan de volgende uitdaging aan: het vinden van iemand die het huisje wil bouwen voor een redelijke prijs. Maar ook daar is inmiddels een aantal in geslaagd. Komend voorjaar worden ten minste zeven huisjes in aanbouw genomen.   

De beide huurhuisjes, het Vissershuisje en het Rupshuisje, worden inmiddels bewoond. Wat zijn deze door Min2 ontworpen huisjes mooi!

In het eerste gedeelte waar het bestemmingsplan is aangepast voor tiny houses komt het af en toe voor dat we een kavel terugkrijgen. Als u geïnteresseerd bent in een kavel kunt u contact opnemen met Sander Quartel squatel@wsdh.nl. De meeste vrije kavels liggen in het gebiedje tegenover de Lidl. Daar komen in totaal zeven kavels. In 2021 wordt een procedure gestart om het bestemmingsplan van dit gebiedje zo te wijzigen dat ook hier tiny houses kunnen komen. 

Te huur

De resterende kavels zijn alleen nog te huur. We verkopen geen kavels (meer). In praktische zin betekent dit dat het heel lastig, zo niet onmogelijk is om bij één van de banken een hypotheek te regelen. Wanneer u belangstelling hebt om een kavel te huren zult u dus de realisatie van uw huisje op een andere manier dan via een bancaire hypotheek moeten kunnen financieren.  

EXPO

Als ons project concreet vorm krijgt, dat wil zeggen, als er meerdere huisjes staan, organiseren wij een EXPO. We zullen dan flink op de trommel slaan om de rest van tiny-minnend Nederland te laten zien wat een mooi project er in Den Helder van de grond komt. Vanzelfsprekend moet ook eerst de corona het land uit zijn. We houden u op de hoogte van het geschikte moment.

Stedenbouwkundige (her)inrichting van de Falgatuinen

In de Falgatuinen worden straatjes verhard en een aantal parkeerplekken aangelegd. Ook het patroon van de wegen verandert op een paar locaties nog een beetje. De bewoners Falgatuinen worden hier apart over geïnformeerd. 

De kunstwerken die her en der in de Falgatuinen staan zullen niet alle daar voor altijd blijven. Zo staat één van de waterkunstwerken de toegang tot de kavels en de toegang van bouwverkeer in de weg. In goed overleg met de kunstenaar is besloten dit kunstwerk tijdelijk te verplaatsen. We sluiten echter niet uit dat een aantal kunstwerken op den duur zal verdwijnen. De beide kavels die nu nog als tuin gebruikt worden zullen worden gesplitst. Op de plek van deze beide kavels worden drie kavels ingetekend. Twee van deze drie blijven voorlopig nog in gebruik als tuin. De derde kavel wordt beschikbaar gesteld voor de bouw van een tiny house. 

Wasmachine en droger

De bewoners van de Falgatuinen kunnen in het naastgelegen consuminderhuis (Dintelstraat 153) gebruik maken van de wasmachine en de droger. Betaling gaat gebeuren via een muntjesapparaat. 

Deze blogs wil je misschien ook nog lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties