Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 16 april 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Schrijven over het opruimen en wegdoen van spullen gaat vast geen drieluik worden…

Boeken…

Ik leef met de luxe dat ik met regelmaat de meest mooie boeken op mijn deurmat vindt. Met allemaal ben ik blij; om weg te geven omdat het nét niet over mijn thema’s gaat of om te recenseren en een plekje te krijgen in de toch al overvolle boekenkasten. Om op een later moment als achtergrondinformatie te dienen voor cursussen, lezingen en trainingen.Afgelopen december hebben we zelfs nog nieuwe boekenplanken op mijn werkkamer opgehangen…

Veel van mijn vakliteratuur blijft in ons TinyHouse; omdat ik het nodig heb; omdat het mij, naast achtergrondinfo, ook veiligheid biedt bij vragen van ouders, redacteuren en andere opdrachtgevers. En ook omdat ik gewoon van boeken hou. Een huis zonder boeken kan ik me gewoon niet voorstellen. En dat is best een handicap: met bijna ieder boek in m’n handen komt bij mij de inmiddels wereldberoemde ‘sparkling’ van Marie Kondo om de hoek kijken. En toch moeten er honderden boeken, voornamelijk fictie, weg…

Ik heb, om een beetje te wennen aan het afscheid van al die papieren herinneringen de kaasschaafmethode bedacht: iedere dag dat Gideon met de trein reist neem hij twee boeken mee om achter te laten. Mét een briefje waarin we uitleggen waarom de gelukkige reiziger dit boek in de trein vindt. En ja; daar vermelden we voor de zekerheid ook maar meteen een bankrekeningnummer bij; mocht de vinder blij zijn met het gevonden boek en er een euro voor over hebben…

De grap: de eerste euro is binnen!

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuws direct in je mailbox!

Ontvang ons blog vers van de pers in je mailbox!

 

We sturen je direct een mailtje als er een nieuw blog is verschenen om je op de hoogte te houden van alle grote en kleine ontwikkelen rondom de bouw van ons Tiny House en de droom waarvoor we dit avontuur zijn aangegaan.

En natuurlijk nodigen we je tijdens de bouw én als we klaar zijn uit om te komen kijken.

We houden je op de hoogte!