Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 30 juli 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Het was helemaal uitgezocht; het enige merk gasfornuis dat gaspitten én een gasoven levert hadden we gevonden: Beko. Hádden, want tot onze grote schrik hoorden we vandaag dat dit type niet meer gefabriceerd wordt door deze leverancier. Expert Breezand, de winkel die ons fornuis zou gaan leveren heeft er echt alles aan gedaan om te kijken of er niet nog ergens een winkeldochter in het land staat.

De zoektocht naar een gasfornuis met gasoven is dus weer geopend. In één geheel of een gasfornuis en gasoven los. Mocht je onverhoopt een tip hebben: we houden ons aanbevolen.De ‘eisen’: minimaal 4 pitten en de mogelijkheid om later om te kunnen zetten naar propaangas. We gaan dus eerst op ‘gewoon’ gas koken in ons tijdelijke huis.De merken Pelgrim, AEG, Smeg, Etna, Siemens, Ignis, Candy en alles van Ikea vallen af: daar heb ik de klantenservice al uitgebreid van gesproken… De meeste gasfornuizen met gaspitten hebben een elektrische oven. En dat laatste is dus niet onze bedoeling (daar hebben we met zonnepanelen in de winter niet genoeg elektriciteit voor).

Een ‘campingoplossing’ is voor ons ook geen oplossing; deze fornuizen zijn niet in te bouwen in een ‘gewone’ keuken. Daarbij: leven in een Tiny House is geen glamping 😉 De vaste leverancier voor veel Tiny Houses, de Pittenspecialist, heeft helaas ook geen fornuis meer in het assortiment.

Kortom: we moeten op zoek.

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuws direct in je mailbox!

Ontvang ons blog vers van de pers in je mailbox!

 

We sturen je direct een mailtje als er een nieuw blog is verschenen om je op de hoogte te houden van alle grote en kleine ontwikkelen rondom de bouw van ons Tiny House en de droom waarvoor we dit avontuur zijn aangegaan.

En natuurlijk nodigen we je tijdens de bouw én als we klaar zijn uit om te komen kijken.

We houden je op de hoogte!