Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 30 juli 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Het was helemaal uitgezocht; het enige merk gasfornuis dat gaspitten én een gasoven levert hadden we gevonden: Beko. Hádden, want tot onze grote schrik hoorden we vandaag dat dit type niet meer gefabriceerd wordt door deze leverancier. Expert Breezand, de winkel die ons fornuis zou gaan leveren heeft er echt alles aan gedaan om te kijken of er niet nog ergens een winkeldochter in het land staat.

De zoektocht naar een gasfornuis met gasoven is dus weer geopend. In één geheel of een gasfornuis en gasoven los. Mocht je onverhoopt een tip hebben: we houden ons aanbevolen.De ‘eisen’: minimaal 4 pitten en de mogelijkheid om later om te kunnen zetten naar propaangas. We gaan dus eerst op ‘gewoon’ gas koken in ons tijdelijke huis.De merken Pelgrim, AEG, Smeg, Etna, Siemens, Ignis, Candy en alles van Ikea vallen af: daar heb ik de klantenservice al uitgebreid van gesproken… De meeste gasfornuizen met gaspitten hebben een elektrische oven. En dat laatste is dus niet onze bedoeling (daar hebben we met zonnepanelen in de winter niet genoeg elektriciteit voor).

Een ‘campingoplossing’ is voor ons ook geen oplossing; deze fornuizen zijn niet in te bouwen in een ‘gewone’ keuken. Daarbij: leven in een Tiny House is geen glamping 😉 De vaste leverancier voor veel Tiny Houses, de Pittenspecialist, heeft helaas ook geen fornuis meer in het assortiment.

Kortom: we moeten op zoek.

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer
We zijn begonnen!

We zijn begonnen!

Het heeft even geduurd, maar het is zover! De bouw is gestart met het graven van een kuil, die daarna weer vol is gestort met zand. Een stevige basis voor een goed fundament.

Lees meer

1 Reactie

  1. Mirjam

    Hoi ik lees je blog omdat ik met dezelfde uitdaging zit. Nu heb ik een losse oven gevonden op flessengas gevonden en ga ik koken op een fornuis van foker van gietijzer. De oven heet tivoli four oven. En ze hebben van dat merk dus ook complete fornuizen met oven en pitten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *