Geschreven door: Marina

29 september 2022

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

Thijs is geboren en getogen jutter. Hem is door de jaren overkomen wat jij onmiddellijk zult herkennen: Den Helder moet altijd met hand en tand worden verdedigt. Mensen vinden de stad lelijk of saai. Het zou er onveilig zijn of te ver van alles wat leuk is. Den Helder? Daar kom je  alleen voor de boot naar Texel. Den Helder? Dat ligt écht aan het einde van de wereld. 

Zelfs zonder ooit een stap in Den Helder te hebben gezet zijn de meningen niet van de lucht. De Helderse reputatie rijkt ver, en is meestal negatief.

Thijs heeft Den Helder altijd verdedigt. En zijn reden: mensen die negatief zijn over Den Helder hebben ongelijk!

In Den Helder kust de zee nog lege stranden, heten het bos, de bollenvelden én de buschauffeur je nog welkom en kun je verdwalen in de verhalen van de Heldenaren zelf. Den Helder is rauw en eerlijk, mooi van lelijkheid.
In de podcastserie ‘Den Helder, helemaal het einde!’ behandelen Thijs en zijn (inmiddels overtuigde) vrouw alles wat Den Helder mooi maakt. Ze nemen je mee van bunkertocht tot bierbrouwerij, van duingebied tot defensie. Want is Den Helder echt wel zo veel minder leuk, mooi en interessant dan andere steden in Nederland?

Laat je meevoeren door Florentine en Thijs, ga mee op onderzoek naar die allerlaatste halte: Den Helder, helemaal het einde!

Je kunt via Spotify de afleveringen meteen beluisteren. Meer over Florine en Thijs, de makers >>

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer