Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 23 juli 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Als je niet uitkijkt, dan heb je het met ontspullen vooral over alle dingen die je niet meeneemt, over wat je weggeeft of weggooit. Terwijl dit hele proces natuurlijk gaat over de zaken die waardevol zijn en wél meegaan.

Dus… wat gaat er wél mee?

Maak kennis met Mannetje.Mannetje is inmiddels de 50 ruim gepasseerd en heeft alle ups en downs in het leven meegemaakt.Mannetje was er toen ik mijn wankele eerste stappen deed, mannetje was er toen ik voor het eerst naar de kleuterschool ging, naar de grote school en mannetje was er, op de achtergrond, zelfs bij toen ik naar de middelbare school ging, verhuisde mee naar een studentenwoning, ging mee bij het samenwonen en mannetje was er ook bij toen ik een samengesteld gezin stichtte.

Lang heeft Mannetje zijn leven in een koffertje doorgebracht; hij was er wel maar op de achtergrond. Sinds een paar jaar heeft hij zijn eigen plek gekregen en is hij in een glazen lijstje gehesen. Omdat mooi en goed niet altijd hand in hand gaan en omdat sommige herinneringen wél zichtbaar kunnen en moeten zijn. Tenminste, dat zegt Marina.

Mannetje gaat mee naar het Tiny House. Waarschijnlijk staat hij de komende jaren in een hoekje. Om vanaf daar de volgende stappen in het leven mee te maken. Kinderachtig? Ach… Als man kun je wel stoer blijven doen. In ons is er altijd dat kleine jongetje.

Een versie van dat kleine jongetje staat in een glazen huisje.

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer
We zijn begonnen!

We zijn begonnen!

Het heeft even geduurd, maar het is zover! De bouw is gestart met het graven van een kuil, die daarna weer vol is gestort met zand. Een stevige basis voor een goed fundament.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *