Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 1 november 2019

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

We weten in welke ‘straat’ we komen te wonen, in ons Tiny House!

Inmiddels al weer een paar maanden geleden zijn de straatnamen bekend gemaakt waaraan de Tiny Houses komen te staan. Dat de 33 Tiny huisjes, mét hun bewoners, helemaal onderdeel van de complete wijk zullen zijn komt mooi naar voren in de keuze voor de straatnamen in deze wijk: de eerdere keuze voor Brabantse kleine rivieren en beken wordt ook bij ons gevolgd. Wél op een andere manier wonen én onderdeel zijn van het grote geheel. Het kan door de gemeente Den Helder niet mooier uitgelegd worden.

Mijn blijdschap is compleet met de ontdekking dat we aan de ‘Leijloop’ komen te wonen. Onze straat is een zijstraat(je) van de Markstraat; net zoals de beek de Leijloop een zijriviertje van rivier de Mark is.

Je snapt: in het voorjaar staan wij met onze tent op een camping die minimaal in de buurt van deze ‘echte’ Leijloop staat.

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Wij zijn verhuisd | Falgatuinen - […] mijn hoofd lijkt het gisteren dat ik juichend vertelde dat we aan de Leiloop zouden komen te wonen, in…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuws direct in je mailbox!

Ontvang ons blog vers van de pers in je mailbox!

 

We sturen je direct een mailtje als er een nieuw blog is verschenen om je op de hoogte te houden van alle grote en kleine ontwikkelen rondom de bouw van ons Tiny House en de droom waarvoor we dit avontuur zijn aangegaan.

En natuurlijk nodigen we je tijdens de bouw én als we klaar zijn uit om te komen kijken.

We houden je op de hoogte!