Geschreven door: Marina

15 mei 2021

Het FalgaBuurNieuws wordt wekelijks naar de FalgaBuren verzonden.

In het FalgaBurenNieuws vind je uitnodigingen voor webinars, evenementen. Ook wordt er informatie ter ondersteuning van het bouwproces met je gedeeld.

(Bron: stadsnieuws) Maak een foto en krijg antwoord!

In welke afvalbak hoort nou die chipskoker en waar dat zakje van de nootjes? Open de HVC afval-app, maak een foto van het product en direct volgt het antwoord. HVC wil afval scheiden steeds makkelijker maken.

Barcode scannen of afval fotograferen

Den helder, falgatuinen, afvalscheiden

De afvalwijzer van HVC is uitgebreid met twee nieuwe mogelijkheden; maak een foto van het afval of scan de barcode. U krijgt daarna meteen advies in welke bak of container het hoort. App leert van gebruikers De nieuwe mogelijkheden van de afvalwijzer zijn sinds juni beschikbaar. In ‘het archief’ zitten nu 1,5 miljoen barcodes. Deze zijn ingevoerd door een eerste groep testgebruikers. Tien procent van de barcodes is nu gekoppeld aan een bestaand product. Ook het herkennen van foto’s gaat goed: 75% van de gefotografeerde producten wordt op de juiste manier herkend. De barcodescanner en fotografeer-mogelijkheid zijn vooral geschikt voor de dagelijkse boodschappen.

Natuurlijk kunt u ook nog gewoon het invulveld blijven gebruiken om een product te zoeken.

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer