Selecteer een pagina

Geschreven door: Marina

14 januari 2021

De Falgatuinen hebben een aantrekkingskracht op heel verschillende mensen. En al die verschillende mensen hebben ook hun eigen redenen om zich in het avontuur van het Tiny-wonen te storten. In ‘De Woonkrant’ van de Woningstichting Den Helder hebben een aantal van de nieuwe bewoners zich voorgesteld. We willen jou, als lezer van Falgatuinen -Aktueel dit voorstelrondje natuurlijk niet laten missen. Daarom stellen deze bewoners zich komende weken ook hier aan je voor!

Heb je een vraag of een bericht aan één van de nieuwe bewoners? Stel deze vraag dan vooral onder dit blog; we zorgen dat je bericht dan op de juiste plek terecht komt!

Deze week: Corrie Schoones

Mijn naam is Corrie Schoones, vrouw van 61 jaar. Ik ben 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, eerst als kleuterleidster en later als ambulant begeleidster in het voortgezet onderwijs. Deze baan is vorig jaar wegbezuinigd. Dit heeft wel de weg geopend de stap te kunnen zetten om te verhuizen vanuit Brabant naar Den Helder.

Waarom wil je wonen in een tiny house?

Al een aantal jaren ben ik geïnteresseerd in het kleiner wonen, minder spullen te hebben en zuiniger met water – elektra en het milieu om te gaan. Toen er kavels in Den Helder kwamen voor tiny huisjes, ben ik gaan kijken. Omdat ik nu in een appartement woon en een tuin mis, was dit een schot in de roos.

Wat is bijzonder aan je tiny house?

Het bouwen op een duurzamere manier vind ik erg belangrijk. Daarom heb ik voornamelijk gekozen voor natuurlijke bouwmaterialen. Ik heb het huisje zelf ontworpen en daarna heeft een bouwkundige een tekening gemaakt. Het wordt ‘n houtskelet bouw en geïsoleerd met isovlas. Het bestaat uit 2 delen en wordt gemaakt in een loods door een tiny house bouwer. Het wordt met een dieplader naar de plek gebracht en geplaatst. Van binnen zal ik dan zelf nog het een en ander afbouwen.

Hoe bevalt Den Helder tot nu toe?

Inmiddels ben ik al best vaak naar Den Helder gereden, soms in een dag op en neer om bv. de plek te bekijken die me werd aangeboden, soms met een hotelovernachting. In de zomer heb ik een aantal keren gekampeerd op campings in de buurt. Steeds opnieuw om te kijken en te ervaren of dit voor mij een plek is waar ik wil wonen. En iedere keer heb ik er een goed gevoel bij gehad. Ik ervaar de mensen als erg aardig, toegankelijk en behulpzaam. Verder vind ik het heerlijk om aan zee te zijn.

Wanneer denk je te gaan wonen in de tiny house?

In januari start de tiny housebouwer met mijn huisje. Waarschijnlijk duurt de bouw 2 maanden en wordt het begin maart op de plek gezet. In november komt wel de schuur aan, die ik met hulp in elkaar ga zetten. Ik heb er veel zin in en hoop in april definitief te kunnen gaan wonen op deze mooie plek.

Vorige week heb je de kennismaking met Karin en Bart kunnen lezen. Eerder ook met Josee en Hans. De komende weken stellen nog een aantal bewoners zich aan je voor: Corrie, Ria en Sjaak en ‘last but not least’ Mylene en Roy. De laatste ken je misschien al wel van hun blog, MR Tiny.

Deze blogs wil je misschien ook nog lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *