Selecteer een pagina

Geschreven door: Marina

7 januari 2021

De Falgatuinen hebben een aantrekkingskracht op heel verschillende mensen. En al die verschillende mensen hebben ook hun eigen redenen om zich in het avontuur van het Tiny-wonen te storten. In ‘De Woonkrant’ van de Woningstichting Den Helder hebben een aantal van de nieuwe bewoners zich voorgesteld. We willen jou, als lezer van Falgatuinen -Aktueel dit voorstelrondje natuurlijk niet laten missen. Daarom stellen deze bewoners zich komende weken ook hier aan je voor!

Heb je een vraag of een bericht aan één van de nieuwe bewoners? Stel deze vraag dan vooral onder dit blog; we zorgen dat je bericht dan op de juiste plek terecht komt!

Deze week: Karin en Bart Duijvelshoff-Knip

Wij zijn begin zestig en wonen momenteel nog in Heiloo. Karin is vorig jaar gestopt met werken en Bart werkt momenteel in het onderwijs. Wij zijn 30 jaar geleden getrouwd in Indonesië. Onze zoon Oscar blijft in Heiloo wonen.

Wij zijn begin zestig en wonen momenteel nog in Heiloo. Karin is vorig jaar gestopt met werken en Bart werkt momenteel in het onderwijs. Wij zijn 30 jaar geleden getrouwd in Indonesië. Onze zoon Oscar blijft in Heiloo wonen.

Waarom willen jullie wonen in een tiny house?

Wij hebben twee belangrijke redenen om in een tiny house te willen gaan wonen. Ten eerste willen wij een kleinere ecologische voetafdruk achterlaten en meer zelfvoorzienend gaan wonen. Dit idee sluimerde al lang en door het Falgatuinen project kunnen wij daar nu mee aan de slag. Ten tweede willen wij de kosten van ons levensonderhoud terugbrengen door kleiner en goedkoper te gaan wonen.

Wat is bijzonder aan jullie tiny house?

Het materiaal waarmee ons huis mee wordt gebouwd bestaat grotendeels uit gerecycled plastic en heeft een bijzonder hoge isolatiewaarde. Het dak bestaat volledig uit zonnepanelen. Het huis is speciaal voor ons ontworpen door Duco Kaptein en Patricia Tesselaar van KJK architecten uit Den Helder en het wordt gebouwd door het Helderse bouwbedrijf Dozy. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van ons huis(je) komen de kleuren van strand, zee en schelpen terug.

Hoe bevalt Den Helder tot nu toe?

We kennen het huidige Den Helder nog niet zo goed. Karins vader is geboren in Den Helder en zij logeerde als kind veel in Den Helder bij haar oma, waar zij fijne herinneringen aan bewaart. Nu we een kavel op de Falgatuinen hebben komen we uiteraard regelmatig kijken en zien we steeds meer moois in onze nieuwe woonplaats. We gaan graag naar de schouwburg en de film, we kunnen straks ons hart ophalen. Een lidmaatschap van de bibliotheek zal zeker niet gaan ontbreken en sinds kort zijn wij lid van de Marine Golf Club. We zijn dus al aan het inburgeren! 

Wanneer denken jullie te gaan wonen in de tiny house?

Wij hopen ons tiny house halverwege 2021 te betrekken.

Vorige week heb je de kennismaking met Josee en Hans kunnen lezen. De komende weken stellen een aantal bewoners zich aan je voor: Karin en Bart, Corrie, Ria en Sjaak en ‘last but not least’ Mylene en Roy. De laatste ken je misschien al wel van hun blog, MR Tiny.

Deze blogs wil je misschien ook nog lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

2 Reacties

  1. Sarie

    Wat leuk dat beide stellen Den Helder leuker vinden dan gedacht. En wat moeten jullie toch een geduld opbrengen om dit project van de grond te krijgen.

    Antwoord
  2. Johan

    Wat leuk weer om te lezen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *