falgatuinen tiny houses

Geschreven door: Marina

21 januari 2021

De Falgatuinen hebben een aantrekkingskracht op heel verschillende mensen. En al die verschillende mensen hebben ook hun eigen redenen om zich in het avontuur van het Tiny-wonen te storten. In ‘De Woonkrant’ van de Woningstichting Den Helder hebben een aantal van de nieuwe bewoners zich voorgesteld. We willen jou, als lezer van Falgatuinen -Aktueel dit voorstelrondje natuurlijk niet laten missen. Daarom stellen deze bewoners zich komende weken ook hier aan je voor!

Heb je een vraag of een bericht aan één van de nieuwe bewoners? Stel deze vraag dan vooral onder dit blog; we zorgen dat je bericht dan op de juiste plek terecht komt!

Deze week: Ria en Sjaak Stoop

Wij zijn Ria en Sjaak Stoop uit Langedijk. Beiden begin 60 en richting pensioen aan het denken. Onze beide kinderen zijn begin dertigers en al weer een tijdje zelfstandig. Ria heeft verschillende jobs gehad in de oreca,

kinderdagverblijf, plantenveredeling (knoppen en op het lab) en administratie. Sjaak is werkzaam in de automatisering van productie-/ en fabricageprocessen. Bijvoorbeeld bij KeyKeg in Den Helder en andere maakbedrijven in Noord-Holland.

Waarom willen jullie wonen in een tiny house?

Ria: In deze tijd waarin alles anders is en we bewuster leren omgaan met onze tijd, onze aarde, onze gezondheid komt het als een ‘warme’ aanvulling, een buitenkans om het anders te gaan doen. Het is een proces wat moet groeien en tijd nodig heeft, maar het voelde meteen goed. Ik verwacht dat het mijn mindset mede helpt te veranderen. 

Er zijn meerdere redenen dat wij in een tiny house willen wonen. In willekeurige volgorde: Onze gezinswoning is niet langer nodig voor slechts 2 personen. Er kan beter opnieuw een startend gezin in beginnen. Verder willen we meer en dichter in het groen en bij de natuur wonen. Denk aan de duinen, de Noordzee, waddenzee, Amstelmeer, etc. In onze rijtjeswoning zit je altijd letterlijk vast aan je buren en we willen nu helemaal lekker vrij gaan wonen. Niet met muren maar met bomen.

Wat is bijzonder aan jullie tiny house?

Onze bijzonderheid ligt misschien niet helemaal voor de hand. Ten eerste willen we toekomstbestendig bouwen met de slaapkamer op de grond.

Ten tweede verwachten we met minder toe te kunnen en daarmee ook minder van ons pensioen kwijt te zijn aan woonlasten. Met zonnepanelen vervallen alle stroomkosten en hoe kleiner en goed geïsoleerd, des te minder hoef je ook te verstoken.

Hoe bevalt Den Helder tot nu toe?

Ria heeft Den Helder in het verleden al vaker bezocht en had meteen al een klik met de uitstraling van alle vernieuwingsprojecten in de binnenstad, de vlootdagen ed. Sjaak bevallen deze ambities ook, maar daarnaast ook het feit dat je op loop- of fietsafstand van het strand bent. Tot nu toe bevalt Den Helder zeker goed, met name ook omdat er letterlijk en figuurlijk ruimte geschapen is voor het park met tiny houses.

In het begin waren de reacties van familie en vrienden voorzichtig, ook dat is veranderd in positief.

Wanneer denken jullie te gaan wonen in de tiny house?

Wij zijn nu nog in onderhandeling met bouwers van tiny houses en hopen aanstaande zomer werkelijk te gaan wonen. Dus nog even afwachten en ondertussen zien wat er allemaal door onze buren gebouwd wordt.

Deze blogs wil je misschien ook nog lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.