Hulp bij de bouw

Marina & Gideon

Wil je helpen?

Voor de volgende werkzaamheden kunnen we wel een handje gebruiken:

  • algemene hand- en spandiensten
  • behangen (weekend van 31 juli/1 augustus
  • verven en lakken (weekend van 7 en 8 augustus
  • elektra 
  • bouwen van 1 of 2 wanden
  • deuren plaatsen
  • Ikea keukenkastjes in elkaar zetten

 

Waarom we hulp (durven) vragen

Ons plan én onze droom was eigenlijk heel simpel: samen ons huis en thuis afbouwen. Daar hebben we ons, sinds 2018, ook enorm op verheugd. Helaas zijn we ingehaald door de werkelijkheid: in de loop van 2021 is bij Marina borstkanker geconstateerd. De behandeling en operatie valt precies in de afbouwfase van ons huis.

Gideon neemt, volgens plan, de maand augustus (op de maandagen na) vrij om aan het huis te werken. Marina is dan tot niet heel veel meer in staat dan ‘in de weg lopen’.

Wil je ons een avond, een dag of een paar dagen uit de brand helpen? Dat zou ontzettend fijn zijn. Jouw beloning is onze eeuwige dankbaarheid, we voorzien je tijdens de bouw natuurlijk van je natje en droogje en we hopen in het voorjaar van 2022 een feest te geven. Hopelijk valt dan alles samen: een huis dat klaar is, een medisch traject dat afgerond is en goed weer om met elkaar het glas te heffen!

 Om er voor te zorgen dat niemand elkaar in de weg loopt en we op die manier energie en tijd verspillen, proberen we de aangeboden hulp te stroomlijnen. Als je kunt of wilt helpen: laat even weten via onderstaande link. Dan nemen we contact met je op!

Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer
De bouw start 21 juni!

De bouw start 21 juni!

De bouw van ons Tiny House gaat nu definitief van start. Alleen… niet met Marina. Daar lees je in dit blog meer over.

Lees meer
We zijn begonnen!

We zijn begonnen!

Het heeft even geduurd, maar het is zover! De bouw is gestart met het graven van een kuil, die daarna weer vol is gestort met zand. Een stevige basis voor een goed fundament.

Lees meer
Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer

We zijn aan het experimenteren met de ecostoof! En we hebben er lol in. 

Misschien ken je het principe van de hooikist wel; een plek waar (in een ver verleden) mensen hun groenten, (stoof-)vlees en aardappelen in gaarden. Eerst op het vuur de kook er over en dan verder uitdampen in de hooikist tot het voedsel gaar was. 

Het voordeel: minder gasverbruik, meer smaak, mooiere structuur van het voedsel. 

De ecostoof is het moderne zusje (of broertje zo je wenst) van de hooikist. We zijn er enthousiast over en je leest (of hoort) er zeker meer over!

We zijn zelfs zo blij met onze Ecostoof (zelf aangeschaft) dat Marina zich zelfs ambassadeur mag noemen. Met een voordeel voor jou: korting! Keiharde pegels! Als je een Ecostoof aanschaft en je gebruikt de kortingscode marina, dan krijg je € 8,90 korting. 

”Klik