Bloggende FalgaBuren

Marina & Gideon

We hebben 120m2 verruild voor 32m2.
Niet dat we sneu zullen zijn;
we gaan onze droom waarwaken!

Tiny Houses

In aanbouw

Bewoond

Wil je de gekte volgen, waar je mee te maken krijgt als je een avontuur als dit aangaat? Vooral dit blog gaan volgen!
Hier houden we alles wat we meemaken een beetje bij…
Als je even naar beneden scrolt, dan kun je je zo inschrijven en sturen we met enige onregelmaat een nieuw blog. 
Hier gaan we je meer over vertellen
Over ontspullen (Marie Kondo, ik hou van je!), over tranen met tuiten als dé stoel weggegooid gaat worden, over vrijwillig dit soort ongein aangaan, over bouwers bezoeken, plannen maken, tekenen, een huis verkopen…
En waar dit alles plaats gaat vinden? In Den Helder. De Falgatuinen. 
Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

Wat je van zeewolf met een krokant korstje kunt leren

We zijn aan het warmlopen voor de grote finale: leven zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Je kunt het vergelijken met het ‘terugleveren’ van elektriciteit als je zonnepanelen hebt; wij leveren alleen niet terug maar slaan het op in batterijen voor de momenten dat de zon eventjes niet schijnt. 

Lees meer
En we hebben m weer te pakken!

En we hebben m weer te pakken!

Nee. Als ik heel eerlijk ben, zijn we deze keer minder juichend dan de eerste keer. En dat roept dan weer een volgende vraag op: hoe komt dat dan? Zijn we nu zo zeker van onze zaak of zijn we een beetje Tiny-House-bouw-moe?

Soulsearching…

Lees meer
Bye bye televisie

Bye bye televisie

Toen we de beslissing namen om de televisie niet mee te nemen naar onze ‘tussenwoning’ was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik ook veel minder tv zou gaan kijken. De praktijk leert me inmiddels dat, als het aanbod er is, ik de gelegenheid ook gebruik…

Lees meer
Over vallende blaadjes en wastassen

Over vallende blaadjes en wastassen

De 'R' zit weer in de maand! Dat betekent wintertijd in letterlijke en figuurlijke zin; vroeg donker, kaarsjes aan, warme chocolademelk (graag mét), zoete aardappelpatat met stoofpot en... 6 maanden Terwijl de regen tegen de ramen klettert zitten wij heel tevreden om...

Lees meer

We zijn aan het experimenteren met de ecostoof! En we hebben er lol in. 

Misschien ken je het principe van de hooikist wel; een plek waar (in een ver verleden) mensen hun groenten, (stoof-)vlees en aardappelen in gaarden. Eerst op het vuur de kook er over en dan verder uitdampen in de hooikist tot het voedsel gaar was. 

Het voordeel: minder gasverbruik, meer smaak, mooiere structuur van het voedsel. 

De ecostoof is het moderne zusje (of broertje zo je wenst) van de hooikist. We zijn er enthousiast over en je leest (of hoort) er zeker meer over!

We zijn zelfs zo blij met onze Ecostoof (zelf aangeschaft) dat Marina zich zelfs ambassadeur mag noemen. Met een voordeel voor jou: korting! Keiharde pegels! Als je een Ecostoof aanschaft en je gebruikt de kortingscode marina, dan krijg je € 8,90 korting. 

”Klik