Selecteer een pagina

Onderweg naar ons Tiny House

Marina & Gideon

Getikt door Marina van der Wal

geplaatst op 10 september 2020

Terug naar de basis; dat is het uitgangspunt van ons avontuur naar een Tiny House. 
Terug naar de basis is voor ons leren dat genoeg ook echt genoeg is. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
De kers op de taart is ons logeerhuisje: gesprekken met cliënten kunnen dan verspreid over een aantal dagen plaatsvinden. Genieten van de prachtige omgeving van Den Helder én goede gesprekken! Win-win.

Het kan vreemd lopen…

We kregen pas de vraag of we het allemaal nog leuk vinden. Ja, nátuurlijk vinden we het nog steeds leuk. Voor ons staat er een stip aan de horizon: een Tiny House en een logeerhuisje. 

In mijn hoofd lijkt het gisteren dat ik juichend vertelde dat we aan de Leiloop zouden komen te wonen, in ons Tiny House. En dat ik dat echt de mooiste straatnaam binnen het hele Falgatuinen-project vindt. Dat vind ik nog steeds zo, trouwens. Maar we komen er niet (meer) aan te wonen. 

We zijn verhuisd. Op papier dan. Voor de vierde keer zelfs! We verkassen een kleine 100 meter verderop.  

Die verhuizing is niet helemaal vanzelf gegaan. In eerste instantie ook niet op eigen initiatief. Maar soms komen er meerdere wegen op hetzelfde punt uit, in je leven. En dan is het zaak om je teleurstelling weg te slikken, te kijken naar nieuwe mogelijkheden en dan ook nog even ‘ja!’ te zeggen tegen bestaande plannen in een nieuwe, perfect zittende jas. Want zo is het. 

Nu gaat het hele feest weer opnieuw beginnen: vergunning aanvragen voor een al goedgekeurd huis op een nieuwe plek. Het zal vast een fluitje van een cent zijn maar ik vind het spannend. We hebben een paar aanpassingen laten doen, die we gaandeweg in onze tekeningen hebben ontdekt als ‘hadden we achteraf anders moeten doen’. Dat is dan een voordeel die nieuwe ontwikkelingen je geven; je kunt meteen leren van de voorgaande plannen. Wat maakt dat we ons vooral erg dankbaar voelen. 

En mocht je je afvragen wat er aan de hand is. In het kort gezegd: #zelfstandig ondernemers, #corona, #vanwege financiering kavel moeten kopen, #meer grond dan verwacht, #geen ramp, #van aanpassen blijft je geest fris en: #hup, we gaan door! 

Dat zijn twee weken met veel denkwerk, incasseringsvermogen en nieuwe energie in een notendop. 

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen…

De tijd gaat snel

De tijd gaat snel

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd; we hebben gebouwd aan een huis en aan Marina's gezondheid én we zijn...

Lees meer
Week 1: In de versnelling

Week 1: In de versnelling

Dat boxers nieuwsgierig zijn weten we uit ervaring. Oele is geen uitzondering. Ze houdt vanaf de berg aarde alles nauwlettend in de gaten!
Twee jaar hebben we toegeleefd naar dit moment: de start van de bouw. En als het dan zo is gaat het meteen in de versnelling.

Lees meer

8 Reacties

 1. Marijke

  OW OW OW dat Tiny wonen is een HUGE proces..
  Maar als het is gelukt, dan kan je enorm trots zijn! En zorgt het dat eventuele andere dromen peanuts lijken 😃

  Antwoord
 2. Bart & Karin Duijvelshoff-Knip

  Op C-9 staat de koffie (binnenkort dan he) klaar!

  Antwoord
 3. Christiaan

  Ik vind het nog steeds helemaal mooi dat jullie dit doen. Jullie zijn er eigenwijs genoeg voor en ook creatief genoeg.

  Antwoord
 4. Jolan

  C10 klinkt als 10+ voor jullie! Ja, ik snap dat het (opnieuw) spannend is en wordt de komende tijd. ToiToiToi, ik leef mee he 😉

  Antwoord
 5. Eline

  Jeetje wat een ontwikkelingen, maar jullie uithoudingsvermogen en veerkracht worden straks vast beloond! Hopelijk nu in een rechte lijn vooruit X

  Antwoord
 6. Thea

  Ik begrijp dat er nogal wat strubbelingen zijn; helaas kan ik op de nieuwsbrief het artikel over klein wonen en grote problemen niet lezen; te vage afdruk ; is t mogelijk opnieuw n foto te maken vh artikel en id nieuwsbrief te plaatsen, ??? gr thea v eijk

  Antwoord
  • Marina

   Het valt allemaal best wel mee hoor, Thea. Onconventioneel willen wonen en conventionele financiering maakt dat je elkaar moet vinden op raakvlakken. De kop is (wat mij betreft) te sensationeel. We hebben het artikel niet ontvangen en mogen je daarom – helaas – niets meer bieden dan een afdrukje.

   Antwoord
 7. Susan

  We weten hoe ongelooflijk veel zin jullie hebben in dit avontuur en hoe jullie je – juist hier – willen in gaan zetten voor ouders. Volhouden hoor!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.